Je li ovo rektalni alpinizam za povraćanje?

Dražen Jurković postavio je pitanje odakle njegovi dokumenti gdje se izjašnjava kao Jugoslaven i član Saveza komunista. To nije objavio nitko drugi nego Željko Popović prije nekoliko godina kada mu je ovaj bio meta. Nije li onda najbolje da njega upita otkud ti dokumenti. Ako Popović otkrije informacije, bilo bi dobro da ga nagradi mesnim doručkom (nadamo se ne ukradenim).

U zadnje vrijeme se sve češće spominje pojam rektalni alpinizam. Po definiciji, to je kad se netko uvlači u onu stvar drugom čovjeku, a alpinizam bi trebao značiti penjanje, pa to znači da se penje do samih usta. Kad rektalni alpinist dođe do samih usta, čovjek ne može nego povratiti. Neki se pitaju je li rektalni alpinizam Dražena Jurkovića došao do točke povraćanja. Zašto to pišemo? Predočiti ćemo Vam ponovno tekst u kojem Dražen Jurković kaže:“Nisam upoznao ministra da sam bio komunista.

Tada je podsjetimo Milinović bio ministar, a ovu izjavu je dao Dražen Jurković. Pogledajte u nastavku opravdanje koje je  dao za članstvo u Savezu komunista. On ovdje navodi i jednu notornu laž, a to je da su svi odlikaši bili članovi Saveza komunista. Prava istina je da ih velika većina nikad nije bila.

Milinovićeva desna ruka Jurković: Bio sam komunist, ali ministar to ne zna

“BIO SAM komunist, ali Darko Milinović za to ne zna!” Sažeta u jedno rečenicu, to je poanta reagiranja koje je na adresu Indexove redakcije poslao Dražen Jurković, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva. Jurković je reakciju poslao nakon što je na Indexu objavljen tekst pod nazivom “Pokažite mi komuniste”: Milinović tvrdi da ne zna za komuniste, a osobno ih dovodio u HDZ.

U skladu sa Zakonom o medijima, Index u cijelosti objavljuje Jurkovićevo priopćenje, uz napomenu kako ostajemo pri navodima iz izvornog teksta. Naime, Jurkovića je, kao što smo pisali, u svojim javnim nastupima kao bivšeg člana partije prozivao i Tihomir Orešković, koji je zajedno s Mirkom Norcem osuđen za ratne zločine pa je teško povjerovati da Darko Milinović, kao deklarirani Norčev bliski prijatelj, nije znao za partijsku prošlost svoje desne ruke.

“Ministra nisam upoznao s informacijom da sam prije 30 godina (1980.) kao maturant gospićke gimnazije predložen istoga datuma kao i sve moje školske kolege koji su bili odlični i primjereni učenici, za člana SK (što se vidi iz preslike dokumenta koji ste objavili uz tekst) stoga je moguće da nije bio upoznat s tom činjenicom te smatram da je to potpuno nebitno za posao koji danas obavljam.

Obzirom da je u to vrijeme postojala SFRJ kao međunarodno priznata država, ja sam kao i ostali građani te zemlje bio njezin državljanin, a kako sam rođen u Hrvatskoj te su mi i otac i majka Hrvati, izjašnjavao sam se po nacionalnosti Hrvatom. Kao dokaz šaljem Vam jedan od dokumenata iz tog vremena u privitku.

Predlažem da zatražite ovjereni zapisnik mog iskaza sa Županijskog suda u Rijeci te ga objavite u cijelosti za što ću Vam dati pismenu suglasnost.

Također sam Vam slobodan napomenuti da sam između ostalog bio član HDZ-a od početka 1990. godine, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Lici, dragovoljac Domovinskog rata te ratni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za općinu Gospić.”

L.O.