Predsjednik GO HDZ Otočac Branislav Šutić

Ljubavno-špijunski triler

Istraga kaznenog dijela prijetnji koje je Ivan Jurčić, bivši šef gospićke SOA-e, uputio predsjedniku HDZ-a u Otočcu Branislavu Šutiću, još nije završena, a kada bude, mogla bi imati vrlo zanimljiv epilog, piše današnji Jutarnji list.
Jurčić je Šutiću, s kojim je donedavno prijateljevao, poslao groznu SMS poruku kojom mu je zaprijetio ubojstvom najbližeg člana obitelji ukoliko ne podnese ostavku na funkciju stranačkog predsjednika. Prijetnje su upućene 29. veljače, a ponovljene nekoliko dana kasnije, nakon što je Šutiću istekao rok, s tim da bi se one mogle ostvariti, kako mu je poručeno, i ukoliko o svemu obavijesti policiju.
Šutić nije znao tko stoji iza poruke, pa je policiji prijavio nepoznatog počinitelja, a istražitelji su došli do Jurčića. To je trenutak kada se stvar počinje komplicirati. Policijski inspektor koji je istraživao slučaj došao je do saznanja da bi iza prijetnje koju je “nespretno” u djelo proveo Jurčić mogla stajati treća osoba, poznata i u nekim krugovima moćna lička političarka, Šutićeva bivša bliska suradnica.

Krivotvorio broj

Našao se u problemu, jer je i on sam s njom bio u prisnim odnosima. Shvatio je to kada se njegov broj mobitela našao u “trokutu” s brojevima dotične političarke i Ivana Jurčića, na ispisu brojeva koji je pribavio u sklopu istrage.
Kako bi prikrio svoju vezu s ljudima koje istražuje, policajac je, neslužbeno doznajemo, krivotvorio jednu od znamenki svojega broja, nastojeći na taj način zamesti tragove.
Na njegovu nesreću, to su shvatili njegovi kolege, te ga prijavili nadređenima. Policajac je maknut s predmeta i udaljen iz službe. Hoće li suspenzija završiti otkazom, ovisi o diciplinskom postupku koji ga očekuje.

Bivši ravnatelj Plitvica

Podsjetimo, Šutić je bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i bivši dekan Veleučilišta u Gospiću te aktualni ravnatelj Doma zdravlja Otočac, koji pretendira na vlast u ovom ličkom gradcu. Jurčić je poznat i po bliskom prijateljstvu pa i poslovnoj partnerskoj suradnji sa Željkom Jurkovićem, bivšim šefom ličke policije kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi zbog zlouporabe položaja i ovlasti policijskog načelnika teške 100-000 eura.
lički policajci očito su odlučili rasvijetliti sve okolnosti ovog kaznenog djela, zbog kojeg su odmah uhitili nekadašnjeg šefa SOA-e, čovjeka s kojim su do jučer usko surađivali, pa potom i vlastitog policajca, a tako je nešto u vrijeme dok je ličku policiju vodio Jurković bilo teško zamislivo.

Mario Pušić/Jutarnji List