Južnokorejanac Myung Ken Lee milijunti posjetitelj Plitvičkih jezera

Myung Ken Lee i supruga
Myung Ken Lee i supruga
Myung Ken Lee i supruga

Plitvička Jezera – Myung Ken Lee iz Južne Koreje kupio je jutros na ulazu broj 1 u NP Plitvička jezera ulaznicu s brojem milijun. Gosta je primila i čestitala mu v.d. ravnateljica ustanove Natalija Božičević u pratnji glasnogovornika Ognjena Borčića i nekolicine najbližih suradnika. Ken Lee je dobio trodnevni puni pansion u jednom trogirskom hotelu, kamo će povesti i suprugu Kyung Ae Min.

– Prvi puta smo na Plitvičkim jezerima i ovo malo što sam do sada vidio je nevjerojatno i prelijepo. Ono što sam vidio iz brošura svrstava Plitvička jezera u najljepša mjesta na svijetu i ovamo ćemo i dalje dolaziti, kazao je ushićeno milijunti gost.

Nastavak ispod oglasa

Govoreći o predviđanjima o uspješnosti 2014. godine ravnateljica Božičević ističe očekivanje dobrih rezultata.

– Cijelu godinu su nas pratile prilično loše vremenske prilike, baš kao i danas. Osim toga, da bismo rasteretili Plitvička jezera u špici turističke sezone, povećali smo cijenu ulaznica u dva najfrekventnija mjeseca. Unatoč tome očekujemo odlične financijske rezultate, na razini onih iz 2012. godine. Po nacionalnoj strukturi posjetitelja i dalje dominiraju Nijemci, uz znatan priliv gostiju s dalekog istoka, posebice iz Japana, Kine i Južne Koreje.

Zbog jake kiše ova je mala svečanost kratko trajala i čini se da niti nevrijeme ne može omesti zaljubljenike Plitvičkih jezera da dođu na svoje. Razina jezera i dalje je daleko iznad godišnjeg prosjeka pa su mnoge staze neposredno uz jezera i dalje pod vodom. Ovaj nenadani vodni režim ipak nije omeo posjetitelje da bi “štrapajući” bosi po vodi, unatoč svim nedaćama, obilazili ovaj svjetski prirodni fenomen.

O fenomenu Plitvičkih jezera govore i scene koje smo zatekli na ulazu br. 1, gdje su se cijelog dopodneva oko panoa i natpisa s obavijestima natiskivale velike grupe inozemnih gostiju koji su prevalili tisuće kilometara da bi se našli na Plitvičkim jezerima.

H.Jurković

Nagradu uručuje v.d. ravnateljica Natalija Božičević
Nagradu uručuje v.d. ravnateljica Natalija Božičević
-
-
Myung Ken Lee
Myung Ken Lee
-