JVP Gospić opremljenija za auto-ljestve

Od danas je Javna vatrogasna postrojba Gospić bogatija za vozilo koje će im uvelike olakšati operativne zadaće. Donirano im je vozilo s auto-ljestvama koje vatrogasce mogu izdići na 18 metara visine i tako im olakšati i ubrzati djelovanje na većim visinama. Vozilo je donirala Republika Austrija, Vlada pokrajine Tirol, vatrogasna postrojba Kirchdorf, a tim povodom okupljenima se se obratili zapovjednik FF Kirchdorf Joseph Worgotter i domaćini.

Zapovjednik Wortgotter je istaknuo kako pokrajima Tirol učestalo nabavlja nova vozila i opremu za svoje vatrogasne postrojbe, pri čemu potpuno očuvanu i tehnički ispravnu opremu rado donira nekim državama Europske unije. Također je naglasio kako je uvjeren da su ove auto-ljestve došle u prave ruke jer je upoznat s kvalitetnim radom gospićkih vatrogasaca.

Nastavak ispod oglasa

U ime JVP Gospić na donaciji se zahvalio zapovjednik Marko Popović rekavši kako je riječ o nesebičnoj pomoći koja je od velike važnosti za gospićke vatrogasce. Županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović nije dvojio o vrijednostima koju ove i druge donacije Vlade Tirola imaju za vatrogasce na ovome području te podsjetio na slične donacije koje su mnoge DVD-e na području Ličko-senjske županije učinile znatno opremljenijima i operativnijima.

U ime Grada Gospića dobrodošlicu vatrogascima iz Kirchendorfa i na vrijednoj donaciji zahvalio je gradonačelnik Karlo Starčević koji se i sam pridružio vatrogascima te sudjelovao u isprobavanju novih auto-ljestvi.

M. S./N. M.