Nakon što je portal Lika online prvi objavio priču o kazni koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo protiv gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića, on je za portal Direktno kazao kako ne planira odstupiti sa pozicije direktora i prokuriste u svojim firmama.

“A zašto bih ja to trebao? Nije li to besraman zakon kojeg nema nigdje u svijetu nego samo kod nas u ovoj ‘pseudo-Jugoslaviji’? To je besramna odluka i besraman zakon”, rekao je Starčević za Direktno i dodao kako od države nije dobio ni jedne lipe poticaja niti da mu je promet vezan uz nju.

Starčević se pita i “da li kod nas lumpenproleteri i ‘gologuzani’ mogu biti gradonačelnici i župani? To postavljam pitanje gđi. Novaković, može je bit’ sram”, dodaje.

Starčević je najavio da će pokrenuti upravni spor protiv ove Odluke te da će kazneno prijaviti Natašu Novaković.

“Dakako da ću tužiti, napravit ću kaznenu prijavu protiv nje. Ne pada mi ni na kraj pameti moja upravljačka prava od moje firme, koje nemaju nikakve veze s gradom Gospićem, predati nekome drugome. Neka se kandidira Nataša Novaković za direktoricu pa ću vidjeti, dat ću njoj da ona upravlja, taman bi to bilo dobro”, kazao je u svom stilu Starčević.

Iako je od ove odluke prošlo nekoliko dana, Starčevićevi politički suparnici, HDZ i SDP nisu reagirali. Biti će zanimljivo hoće li to učiniti nakon što je šira javnost upoznata sa ovim slučajem.

L.O.