Skandal: Veleučilište bez dekana razlog odgode promocije prvostupnika?!

GOSPIĆ/ZAGREB – Nakon neviđene blamaže vezane uz odgođenu promociju stručnih prvostupnika Veleučilišta „Nikola Tesla“ Gospić koja se trebala dogoditi jučer, kao i  izostanka suvislog pojašnjenja ovog nedopustivog čina, iz Veleučilišta su na adrese uredništava medija danas (subota!) proslijedili priopćenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

Nastavak ispod oglasa

Svečanu promociju na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću, koja je  trebala biti održana u petak 20 ožujka 2015. godine zbog dodjele diploma završenim stručnim prvostupnicima, uprava Veleučilišta odgodila je u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kako bi zaštitila prava samih studenata.

Naime, uvidjevši da je potrebno ponoviti natječajni postupak za izbor dekana, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predložilo je, do imenovanja ovlaštenog potpisnika javnih isprava, odgodu promocije radi osiguravanja pravne valjanosti javnih isprava studenata. Kako zbog odgođene promocije ne bi nastao novi trošak za studente i njihove roditelje, prilikom izdavanja isprava i održavanja promocije, Veleučilište će osigurati dodatna sredstva za tu namjenu.

Iskreno žalimo zbog nastale situacije te molimo za strpljenje roditelje i studente i ponovno napominjemo kako je odgoda bila isključivo u njihovom najboljem interesu te radi zaštite njihovih stečenih kvalifikacija. 

Srdačan pozdrav, 

Gordana Zuccon, glasnogovornica v.r

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

________________________________________________________________________

Budući se na dopisima Veleučilišta dr.sc. Aleksandar Skendžić već dulje vrijeme potpisuje kao dekan Veleučilišta „Nikola Tesla“ temeljno je pitanje zbog čega se javnost obmanjuje i zbog čega (ili koga) Upravno vijeće nije ranije naložilo raspisivanje novog natječaja za dekana te ustanove. S druge strane čini se da niti resorno Ministarstvo ne vodi dovoljno brige o neslalaženju današnje upravne garniture Veleučilišta kada su se mogli dogoditi ovako kardinalni propusti. Pitanje je kakve će korake poduzeti ministar Mornar, sada kad se razotkrilo  da gospićko Veleučilište nema ovlaštenog potpisnika javnih isprava kao i to jesu li ranije potpisane isprave pravovaljane. Pitanje svih pitanja je tko snosi zakonsku i moralnu odgovornost za ovu nedopustivu lakoću poigravanja sa Zakonom, diplomantima i njihovim roditeljima?!?

L.O.