Kad neće Vlada, hoće Županija: Gospić dobiva moderan CT uređaj

GOSPIĆ – Prethodna HDZ-ova Vlada, odnosno tadašnji ministar zdravstva dr. Darko Milinović potpisao je sa nekoliko bolnica među kojima je bila i gospćka ugovor o sufinanciranju nove medicinske opreme. Budući da ministar Rajko Ostojić nije ispoštovao potpisani ugovora prema kojem je Ministarstvo zdravlja trebalo sufinancirati izmedu ostalih nabavu CT uredaja za Opću bolnicu Gospić, te nakon što na nekoliko ponovljenih upita iz Opće bolnice Gospić vezano za taj slučaj nije odgovoreno, Županijska skupština Ličko-senjske županije je odlučila prenamijeniti vlastite prihode u iznosu od 3.250.000 kuna za nabavu novog, najmodernijeg 16-slojnog CT uređaja.

Na taj način Županijska skupština je udovoljila pacijentima koji su zbog izostanka reakcije Ministarstva zdravlja morali preglede CT-om obavljati izvan granica Ličko-senjske županije. Nabavom novog CT uređaja  pacijenti s područja Ličko-senjske županije neće više morati, kao do sada, tražiti tu medicinsku uslugu u Zagrebu, Rijeci, Zadru itd., već će te preglede moći obaviti u Općoj bolnici Gospić,

Nastavak ispod oglasa

Do sada tu vrstu pretrage je više od 10.000 pacijenata s područja LSŽ moralo je obavljati u udaljenim centrima, te se na pregled čekalo mjesecima.

L.O.