Željko Popović

Nakon već nekoliko napisa na portalu „Slobodna laž“ da tekstove, među kojima i zadnji “Postaje li policija aparat za političke obračune?“  pišu Smolčić, Milinović i Kolić iskreno se kao glavni urednik nadam da će spomenuti trojac tužiti Željka Popovića, a onda ću na sudu otkriti pravu istinu gdje bi Popović, Podnar i mnogi oko njega mogli biti iznenađeni. Već sada vrlo jasno odgovaram, za Lika online nikada do sada bilo koji političar nije, niti će pisati bilo kakve tekstove. Na našem portalu čitatelji svakodnevno mogu pročitati brojne teme, a ne samo politiku.

Što žulja Popovića?

Možda je Željko Popović nervozan i iskazuje tu svoju nervozu na vrlo neobičan način budući da znamo da se sam hvali kako kada ga obuzme koja čašica više, govori da mu je veliki prijatelj načelnik policije Ante Podnar, te da od njega dobiva određene informacije. Iskreno, u to ne vjerujemo, no međutim neke činjenice ipak otvaraju sumnje. Navodno postoje i tonski zapisi, što je sve Ivica Novačić – Ćiro govorio o nedjelima Popovića – tko su mu financijeri? Gdje ima kuće? Kako ih iznajmljuje? Sa kim kontaktira? I to sve u vrijeme kada se Novačić približio HDZ-u u vrijeme pobjede Petra Krmpotića na izborima za gradonačelnika.

Kada smo pisali o dvostrukim kriterijima prema Krmpotiću, Šutiću, Tomljenoviću, Vlatki Ružić i ličkom Veleučilištu, sjećamo se da je „Slobodna laž“ Željka Popovića nekoliko mjeseci prije objavljivala tekstove pod naslovom da je protiv Krmpotića podignuta kaznena prijava. Na opće zaprepaštenje, nekoliko mjeseci nakon toga, to se stvarno dogodilo. Što nam to govori? Sve je tu vrlo jasno, ili mu je podatke iz tajne istrage otkrio sam Podnar, ili netko drugi iz samog policijskog vrha. Tako Popović Podnara stavlja u nezahvalnu situaciju da istraži i to curenje informacija koje je očito dobivao. No međutim, kao što smo i rekli, DORH je odbacio kaznenu prijavu i u veoma nezgodan položaj stavio Antu Podnara  ili nekoga drugog. Ista stvar je i sa ličkom Veleučilištem, po istom modelu, kada nitko nije znao, Popović je imao informacije.

Dobiva li Popović nezakonito informacije iz tajnih istraga što Antu Podnara stavlja u nezgodnu situaciju?

Jučer je na spomenutom portalu objavljen tekst, tobože čitatelja koji govori o određenim “nepravilnostima” u općini Plitvička jezera.  Bit će zanimljivo odgovoriti na pitanje radi li policija po tim pitanju nešto, i od kuda Popoviću ako je istina te informacije?

Dakle, vjerojatno Popović puše na hladno, da se slučajno ne bi otkrilo  tko je njegov „glavni čovjek” koji mu piše tekstove. Mnogi nagađaju da je to Ante Podnar, ali iskreno ne vjerujemo da bi se načelnik policije mogao spustiti na tu razinu. No, međutim, vrijeme i nekakve kontrole će o tome više reći.

Zanimljivo je jednako tako kako je sa portala „Slobodna laž“ nestao tekst gdje se potpredsjednika za nacionalnu sigurnost Darka Milinovića optužuje da stoji kako je policija okarakterizirala “opasnog pretjecanja” načelnika Karlobaga. Neki idu toliko daleko, te govore da Popoviću skidanje teksta naredio Podnar uz konstataciju što je previše-previše je. Navodno mu je rekao „ne možeš se igrati sa takvim stvarima“. Oni drugi, za koje bi mogli reći da su zloradi, pripisuju da je autor tekst „Milinović je kukavica“ upravo Ante Podnar. Iskreno, u to sumnjamo, jer Ante Podnar je svakako pismen čovjek, a polupismeni Popović koji je vjerojatno ipak sam napisao taj tekst piše „resitirati“, pa nepismenom i neobrazovanom novinaru samo jedna opaska – ne kaže se „resitirati“ nego resetirati.

H.J./L.O.