Kada anđeli pjevaju…

GOSPIĆ -Bez obzira u kojem se kutku Gospićko-senjske biskupije događa nešto svečano čut ćete zvuke i glas –anđela!!! Riječ je o metafori koja je  u ovozemaljskom svijetu ipak blizu istini. Pjevačko-instrumentalna skupina «Angelus» djeluje već treću godinu za redom i danas je čini 16 mladih ljudi tinejdžerskog uzrasta.  Za sve je «kriv» Nikola Perišić, danas učenik 3. razreda gimnazije. U razgovoru s vlč. Antom Luketićem i don Anđelkom Kaćunkom dogovorili su se da bi gospićka župa i Gospićko-senjska biskupija trebali imati svoj vokalno-instrumentalni sastav sačinjen od mladih glazbenika i pjevača.  Nikola je završio osnovnu glazbenu školu i zapravo je  u  Angelusima  «prvi među jednakima».

– U početku nas je bilo šestero, a danas «Angelusi» broje 16 članova, pripovijeda Nikola. Četrnaest je pjevača, dok Nikola Miškulin svira gitaru, a ja klavijature. Među nama su članovi od 7. razreda osnovne škole do maturanata. Nastupili smo u svim mjestima naše biskupije, bilo da je riječ o sv. misama, blagdanima, promocijama knjiga, izložbama… Nastupili smo i izvan Like, npr. na Kaptolu, pa na donatorskoj večeri u zagrebačkom «Sheratonu»…. Sviramo i pjevamo isključivo sakralnu glazbu, rekao nam je Nikola.

Nastavak ispod oglasa

U svojim glazbenim pohodima mladi su umjetnici nastupali i na mjestima gdje se glazbena kultura zbog niza društvenih i kulturalnih okolnosti rijetko  čuje. Tako su npr. imali zapažeme nastupe u Srbu., Donjem Lapcu, po malim župama ogulinskog kraja i cijele Like. Za svoj umjetnički angažman ne traže plaću. Slaveći Boga i kršćansku tradiciju glazba im je ipak  na prvom mjestu!

                                                                                                                M. S.