Kada gori na moru, treba ići u planine…

Mnogi turisti su u vrijeme visokih temperatura zraka hladovinu potražili na većim visinama i destinacijama koje su cijeloga ljeta imale  vrlo ugodnu klimu. Tako se događalo i u NP Sjeverni Velebit. Ravnateljica ove ustanove Irena Glavičić Sertić s nama je podijelila informacije vezane uz rad parka.

-Zbog korona situacije i vrlo duge zime ovoga proljeća smo s radom započeli prilično kasno. To se negativno odrazilo na broj posjetitelja parka, kao i  na posjete Kući Velebita u Krasnu. Posebno u „Kući Velebita“ jer smo imali zanemariv broj ekskurzija.

Nastavak ispod oglasa

Ukupno gledano ipak smo zadovoljni s ovogodišnjom kvotom posjetitelja koja je uz sve te nedaće manja od rekordne 2019. godine za oko tri posto. Posjetitelja ima stalno, oduševljeni su ljepotama Velebita i posebno su isticali razlike temperatura zraka kakve su ljetos vladale u priobalju, odnosno u NP Sjeverni Velebit, rekla je ravnateljica Irena Glavičić Sertić.

Poradi komparacije ovih riječi treba spomenuti kako se temperatura zraka u priobalju ljetos penjala i do 38 stupnjeva C, dok je na Zavižanu bila  jedva nešto više od 20 stupnjeva C.

M.S.