Nedavna konferenciju  koju su održali vijećnici Grada Otočca, potpredsjednici Gradskog vijeća Kristijan Bakarić-Kićo i Ivica Orešković – Futri, na svjetlo dana iznjedrila je muljažu tešku 200 tisuća kuna. Za ovo su optužili gradonačelnika Stjepana Kostelca i njegovog bivšeg savjetnika Milu Tomaića(SDP). Ivica Orešković – Futri pozvao je tada institucije da postupe po nalazu revizije za nelegalno imenovanje savjetnika Tomaića.

Iz krugova bliskih HSP-u doznajemo kako je predsjednik GO HSP-a Otočac Kristijan Bakarić-Kićo „čovjek na mjestu, bez dlake na jeziku i bez mrlje u biografiji“. Zanima ga samo istina. Tu se pojavljuje predsjednik HSP-a Karlo Starčević koji je neuspješno pokušavao odobrovoljiti Bakarića ne bi li se odustalo od pressice koja  inkriminira  gradonačelnika Kostelca po pitanju nezakonito imenovanog savjetnika i problema vezanih uz najavu izgradnje HE Švica. Doznajemo da je Bakarić, uza sve uvažavanje subordinacije predsjednika stranke Starčevića, ustrajao i održao konferenciju. Čak ukoliko dođe u pitanje i njegova smjena. Sada je na redu DORH da bi ušao u trag cijeloj farsi i famoznom članku  71. Statuta Grada Otočca. Od kuda odjednom povećani senzibilitet Karla Starčevića za ovu priču?

Na zadnjim lokalnim izborima Starčević se uplitao u mnoge političke muljaže ne bi  li osvojio glasove u Gospiću. Paktirao je s MOST-om, kao čelnik HSP-a dodvoravao se srpskom življu po okolnim selima, za njega su u drugom krugu glasovali i SDP-ovci. Dakle, pregazio je pravašku koncepciju samo ne bi li došao na vlast. Od tuda zahtjevi prema Kristijnu Bakariću-Kići da se smiri stanje i ne napada Stjepana Kostelca. Osim toga i Karlo Starčević je svojedobno bio savjetnik  za gospodarstvo župana Ante Frkovića. Hvalio se svojim jakim gospodarskim vezama pa kao žestoki lobist  u Liku ipak nije  doveo niti jednog poduzetnika. Osim što je sebi izgradio Pivovaru „Ličanka“.

Istovremeno kipti u HSP-u. Rejting stranke na nacionalnoj razini je po svim istraživanjima iz mjeseca u mjesec sve lošiji i sada se nalazi ispod 0,2%. Stranka koja je nekada imala zastupnike u Hrvatskom saboru i svim važnijim tijelima te bila važan čimbenik u političkom životu Hrvatske, svela se „na ostatke ostataka“. Zadnjim pokušajem lobiranja kontra vlastite stranke, a za Stjepana Kostelca, predsjednik HSP-a dodatno je osporio  svoj politički integritet i vjerodostojnost stranke na čijem je čelu.

L.O.