Kada istina (po Marasu) postaje klevetanje

Nevjerojatna je lakoća obmanjivanja javnosti dezinformacijama, kako to ovih dana čini predsjednik GO SDP-a Gospić Nikola Maras. U svojem bijesu zbog iznošenja točnih informacija portala Lika online, zatražio je pomoć državnih medija. Što je ponovno promaklo Nikoli Marasu i zbog čega smo mu mi opet nešto krivi? Nazvao nas je klevetničkim medijem. Valjda nas je opet zamijenio sa sebi bliskim urednikom portala koji je državni prvak po broju tužbi podignutim protiv njega zbog laži i vrijeđanja. Mi na sreću nismo u sve ove godine rada niti jednom tuženi za iznošenje neistina. Što je to zasmetalo Marasu? Možda to što smo preko prijateljskih veza u resornom Ministarstvu prvi objavili podatak da se sprema smjena Upravnog vijeća Veleučilišta „Nikola Tesla“’? Što smo potom objavili istinu da je upravo pod maestralnim ravnanjem N. Maras, kao predsjednika Upravnog vijeća, počinjena najveća blamaža visokog školstva u modernoj Hrvatskoj: odgoda najavljene promocije prvostupnika?!? Što smo objavili da je na sljedeću organiziranu promociju pozvan tadašnji ministar, ali bez poziva medijima? Što smo potom prvi objavili da je Maras maknut iz Upravnog vijeća? Ako su to klevete, onda mi uistinu jesmo klevetnički medij i očekujemo da nas N. Maras već konačno tuži. Tutora za ponašanje na sudu ima u spomenutim bliskim vezama s državnim prvakom u izgubljenim i aktualnim sudskim tužbama zbog laži. Maras nam nije dostavio niti demanti za te „klevete“, nego je, želeći sebi dati na važnosti, odmah krenuo u napad na nas preko državnih glasila. Podsjećamo da je isti gospodin nekoliko puta javno tražio da se svim portalima s ovih prostora dade jednaka financijska pomoć, želeći opskrbiti novcem najgori portal u RH. Tako dakle, po Marasu, jednako vrijedi prostor u npr. Večernjem listu, kao i u glasilu uzgajivača kanarinaca iz Mrduše Donje. Ovakav je nonsens spomenuo u nekoliko navrata jer mu očito smeta da je portal Lika online već dulje vrijeme među 30 najčitanijih u RH, dok se njemu obljubljeni prvak države u lažima redovno nalazi po čitanosti od 800-og mjesta na dalje.
Marasu zacijelo smeta što smo u svim tekstovima u kojemu je on spomenut pisana samo istina, pa se nije niti usudio uputiti demanti, a kamo li tužbu. Smeta mu što smo u cijelosti objavili pismo skupine članova SDP-a Gospić u kojem oni javno prozivaju aktualno vodstvo stranke s gospićke razine da se nakon svih gubitaka izbora i debakla u radu konačno maknu s političke scene jer im je, prema tvrdnjama autora pisma, najveća briga uhljebiti sebe i svoju rodbinu. Vrhunac „klevete“ jest navod tih članova SDP-a po kojemu je vrh gradske organizacije sugerirao članstvu da nakon još jedne neslavne izborne epopeje za gradonačelnika Gospića, svi SDP-ovci trebaju glasati za ortodoksnu desnicu. Toliko o socijal-demokratskom ponašanju i stavovima. Upss-pa i ovo je kleveta, iako izborni rezultati u 2. krugu izbora dokazuju upravo to. Zanimljivo, u tome se pismu čak niti ne spominje nečije ime, ali se N. Maras zacijelo prepoznao, pa smo mi (opet) postali klevetnici. Na raspolaganju su mu sva zakonita sredstva pravne države, pa neka se izvoli obratiti njima, umjesto da putem medija obmanjuje javnost našim tobožnjim klevetanjem. Maras sada koristi i radio Gospić da bi dokazao kako je aktualna lokalna vlast kriva za njegovo gašenje. Na sreću, postoje tonski zapisi istupa N. Maras u kojima je bjelodano kako taj gospodin godinama učestalo napada radio Gospić. Onaj isti za kojim danas lije krokodilske suze. Kako je javnost već obaviještena, na jesen starta novi radio Gospić. S obzirom na retoriku N. Marasa, za očekivati je da će on u svojem čuvenom „konstruktivnom stilu“ biti protiv te ideje, a poslije-tko zna!?! Usudimo se predložiti N. Marasu da na prvoj konferenciji za novinare već konačno javno prizna tko je kriv za godinu dana staru blamažu vezanu uz neodržanu promociju studenata na Veleučilištu. O ostalim traljavim promašajima na pressicama lokalnog SDP-a mogli bi se pisati romani, ali on bi već trebao znati kako je novinare bolje ne potezati za jezike.
Nikoli Marasu želimo više uspjeha u političkom radu, pri čemu je svakako poštenije dokazivati se radom, znanjem i sposobnošću, nego li javno iskazanim izmišljotinama i uvredama koje mu svakako ne služe na čast.

Uredništvo portala Lika online