Svjedoci smo građenja pa rušenja jednog dijela Teslinog parka u Gospiću. Čini se kako je u pitanju brzopletost jer se ignorirala lička zima. Sada se požurilo i u groblju sv. Marije Magdalene  gdje se pravi spomen-kosturnica za žrtve poraća iza II. svjetskog rata. U Gospić su partizanske čete ušle 4. travnja ’45. kada je počeo masakr na civilima i vojnicima. Uz najbolju volju teško je za očekivati da se do toga datuma ove godine u kosturnicu stave ostaci jednog manjeg broja žrtava tih žrtava i otkrije taj spomenik.

U najboljem slučaju to će se dogoditi prije lokalnih izbora, a to je svakako najvažnije u cijelom slučaju. Kada su već izostala strana ulaganja i oko 2 000 novih proizvodnih radnih mjesta, što se obećavalo uoči prošlih izbora, barem će biti spomenika u Gospiću!

Ovo će inače biti treće  po redu obilježje vezano uz likvidacije zarobljenih civila i vojnika iz ’45.  na Gradskom groblju  u Gospiću. Spomen-kapelicu i veliki zajednički križ za sve umrle i ubijene u taj broj nismo uvrstili.

L.O.