Kada opsesija postane bolest…

2
Željko Popović

Već smo se navikli na patološki bolesne laži portala „Slobodno laži“, ali kako se približavaju lokalni izbori, tako taj lokalni sociopat gubi i ono malo razbora. Zadnji napad usredotočio je na biskupa mons. mr. Zdenka Križića. Pita se autor bolesnog teksta Željo Blokirani, kako se biskup samo usudio posjetiti načelnika Općine Karlobag Ivana Tomljenovića?!? Nismo niti znali da je takvo nešto zabranjeno? Vjerojatno se biskup trebao za mišljenje javiti lokalnom autoritetu Želji Blokiranom, pa onda taj lumen ne bi pisao bolesne bedastoće. Na to je reagirao načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović.

-Nikako ne mogu razumjeti toliku ljudsku zlobu kojoj nema granica. Već sam oglušio  na brojne neistine i podmetanja te omalovažavanja mene kao osobe od strane Željka Popovića. Navikao sam da je opsjednut mojim djelom i likom, ali ne mogu vjerovati da u svoje pričice u kojima ne bira riječi da me ocrni upleće i tako časnu osobu kao što je otac biskup Zdenko Križić. Da li je život toga čovjeka toliko izgubio smisao kad ide tako daleko da u svoje izmišljotine uključuje i preuzvišenog oca biskupa kako bi sam sebe zabavio. Čast mi je bila što sam kao općinski načelnik mogao upoznati tako pozitivnu i dragu osobu,  osobu punu optimizma kao sto je mons. Križić. U svojoj vizitaciji posjetio je kao i njegov prethodnik župe koje pokrivaju naši franjevci iz Karlobaga te je po običaju posjetio našu školu i općinu. I onda netko kao Popović želi ocrniti dobronamjernost svega navedenog.

Da već jednom razriješim s Popovićem priznajem, da, ratni profiter sam jer sam kroz borbu s drugim braniteljima profitirao na taj naćin da sam kao i svi oni i naše obitelji dobili našu državu. Profitirao sam jer sam imao čast i odgovornost u tom ratu da vodim brigu o djelatnicima PU Ličko-senjske i zajedničkom radu u stvaranju Republike Hrvatske. Isto tako imao sam uvid u rad Popovića i njegovo ignoriranje zadataka koji su se odnosili na vrlo tajne poslove. Njegovim nemarom i ignoriranjem zapovjedi u opasnost su bile dovedene pojedine operacije i životi. Uostalom zbog toga sam kao obavezu imao nečasno ga otpustiti iz službe. Toliko je moje profiterstvo. Popovića sam prije više od mjesec dana u poslanom mu zahtjevu zatražio da javno objavi gdje, kada i koliko sam oštetio državu za koju sam se borio. To dosada nije objavio. Kakvim god me nazivima nazvao u tim člancima Popović činjenica je da iza sebe imam službu u kojoj sam odlikovan brojnim odličjima za doprinos u stvaranju države, kao sto je činjenica da su me moji sumještani unatoč brojnim pokušajima da me se oblati i uništi tri puta izabrali kao općinskog načelnika. Iza sebe valjda onda imam njihovo povjerenje i nekakve rezultate. A sto Popović ima od svog života i rada? Ne može si isplatiti plaću u vlastitom obrtu jer mu je osobni račun blokiran brojnim izgubljenim parnicama zbog tekstova punih laži nalik onima koje i o meni piše. I onda zbog toga osvane na stupu srama porezne uprave.

Popoviću nije smetalo moje „ratno profiterstvo“ dok je postojao ugovor o poslovnoj suradnji općine Karlobag i njega kao slobodnog novinara radi medijske i turističke promidžbe općine. Zbog brojnih izgubljenih tužbi i blokade računa tražio je da mu se mjesečni iznosi iz ugovora ne isplaćuju na tekući račun nego na račun obrta Stara Lika koji u to vrijeme nije bio registriran za medijske djelatnosti. Kada sam odbio to raditi postao sam „ratni profiter, šerif i at“.  Ali Popović bi trebao shvatiti da sam odgovara za svoje postupke i da mu za posljedice nije kriv Mima, a jos manje preuzvišeni otac biskup, zaključuje načelnik Ivan Tomljenović.

Usudimo se dopisati kako bi sve ovo palo u vodi da je Općina Karlobag potpisala ugovor s Željkom Popovićem. Reket nije upalio i sada u Općini Karlobag nitko ne valja…

L.O.