GOSPIĆ- Konac ove godine u sportskom je smislu, na lokalnoj razini, u znaku uspjeha kadeta NK „Gospić“. Oni su u vrlo jakoj konkurenciji osvojili Županijski nogometni kup. Tim ih je povodom u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, u društvu zamjenika Marte Grgurić i Ivana Biljana.
-Čast mi je što se tradicija igranja dobrog nogometa u Gospiću nastavlja, a vi ste najbolji primjer, kazao je gradonačelnik. Kraj je godine i svakako nema boljeg načina nego ga posvetiti ovom trenutku: mladim, discipliniranim i perspektivnim mladićima čije vrijeme tek dolazi. S nama je i Petra Pezelj koja je stasala u vašem klubu, ali sada u Zagrebu igra u I. ligi za „Agram“, što je još jedan dokaz da ovaj grad uvijek ima odlične sportaše. Pratio sam utakmice Županijskog kupa i moram reći da ste imali vrlo jake protivnike, poput senjskog „Nehaja“ i „Otočca“. Sve su to od reda vrhunske ekipe kadeta i time je vaš uspjeh veći. Još jednom vam čestitam na uspjehu i samo mogu reći da će Grad Gospić i dalje nastojati pomagati vaš klub, kao i ostale sportske kolektive, zaključio je gradonačelnik Petar Krmpotić. U ime kadeta NK „Gospić“ na prijemu se zahvalio tajnik kluba Mile Devčić koji je potvrdio kako je ovaj kup bio test snage, vještina i ustrajnosti svakog igrača ponaosob.
-Moramo se diviti tim mladim ljudima. Uz sve svoje obveze redovni su na treninzima, vrlo disciplinirani i fer-igrači. Na ovaj se način odgajaju odgovorni ljudi i sportaši od kojih se puno očekuje, kazao je Devčić. Trener NK „Gospić je pomalo samozatajni Elvis Asić.
-Završio sam trenersku školu i dobio UEFA-licencu. Zajedno smo diplomirali ja i sadašnji trener hrvatske reprezentacije Niko Kovač. Ponosan sam na ove dečke i način kako igraju nogomet i kako razmišljaju. Rad s njima velika je obveza jer svi mi u klubu nastojimo od njih stvoriti dobre igrače, mlade ljude koji poštuju jedni druge, koji vole nogomet i unatoč mladosti ozbiljno prihvaćaju svoje sportske obaveze, istaknuo je trener Elvi Asić.
M. S.