Na inicijativu Tamare Jurković iz Otočca u petak je održan zanimljivi spust kajacima po rijeci Gackoj. Namjera je bila da u ovo izazovno vrijeme za domaći turizam jedni drugima budemo gosti te da pomognemo zavrtiti turističku priču ličkog kraja i privući veći broj gostiju. Tamara sa svojim suprugom Damirom vodi kultni otočki book cafe „Paradiso“ koji uvelike oblikuje urbani štih ove sredine.  

– Na rijeci nas se okupilo 24 –ero, prijatelja i zaljubljenika u Gacku, zemlju i vodu. Htjeli smo zajedničkom vožnjom kajacima skrenuti pažnju na to koliki se turistički potencijali nalaze svima na domak ruku. I htjeli smo pomoći Denisu Lončaru, vlasniku tvrtke „Velebit aktivnosti“ j.d.o.o.  iz Otočca da što prije postigne rezultate na tragu prijašnjih turističkih sezona. Kao jedan od začetnika aktivnog odmora i svojevrsni pionir bogate turističke ponude doline Gacke, svakako zaslužuje potporu svih nas koji se na bilo koji način bavimo turizmom. Ova turistička agencija u svojoj ponudi ima mnoge atrakcije, a kajakarenje je samo jedna od njih. Bila je ovo standardna ruta od 8 km, od Tončinog mosta do Vivoza, a prizori kojima smo svjedočili nikoga nisu ostavili ravnodušnima; bilo da se radi o podvodnim kadrovima kroz dna prozirnih kajaka, ili o gnijezdima ptica uz obale Gacke. Svatko od nas sudjelovao je na svoj način; većina nas je veslala u kajacima, netko je pomagao na startu i cilju, netko je fotografirao s mostova, a netko bodrio sve okupljene. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom izvrsnom izletu i provodu i hvala Denisu i njegovom timu na susretljivosti. Ovo je dio Hrvatske i Like koji svoj puni potencijal može pokazati upravo u ovim izazovnim turističkim vremenima, a dolina Gacke obiluje turističkom ponudom za sve ljubitelje prirode, rekla nam je Tamara Jurković. 

Njezin book cafe je u Lici najpoznatiji po predstavljanjima knjiga, održavanju specifičnih radionica, večerima poezije i svega onoga što život čini ljepšim. Takve aktivnosti ponekad nedostaju biranom soju publike.      

M.S.