Još na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića koalicijski vijećnik HDZa, HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčevića Zdravko Župan postavio je pitanje gradonačelniku K. Starčeviću vezano za obavijesti koje dolaze građanima Gospića nepotpisane od strane grada, a vezano za uvođenje poreza na nekretnine i zašto se nije podrobnije o tome izvijestila javnost putem medija, nego ih se ovako zbunjuje i plaši. Odgovor gradonačelnika je bio kao nekog tko nema pojma o čemu ga je vijećnik  pitao. U smislu da nije upućen, zamislite, u nešto toliko bitno za građane, i da će on to provjeriti i zaustaviti.   

Možda bi ovo pitanje prošlo i nezapaženo da predsjednik Vlade RH nije 8. kolovoza izjavio kako“javnost nije dovoljno dobro upoznata sa svim aspektima najavljenog poreza na nekretnine“, te najavio njegovu odgodu.  

Opet blamaža!

No, gospićka nova vlast ne odustaje, jer tko je za njih predsjednik Vlade, pa tako zamjenica gradonačelnika na jednom lokalnom portalu koji aktivno prati svaki gradonačelnikov korak, dok je supruga vlasnika portala zauzvrat uhljebljena u Upravno vijeće jedne gradske ustanove, daje obavijest  da građani obrasce za porez na nekretnine obavezno popune i dostave Gradu Gospiću do 31. listopada. Uz napomenu da čekaju da spomenuti zakon zaživi. Bahatost, glupost ili nešto treće??? Moramo napomenuti kako ne znamo radi li se  o vjerodostojnoj izjavi dotičnog portala kojem je zamjenica dala predmetnu  obavijest  pošto se ista ne nalazi na službenim stranicama Grada Gospića. Rekli bi-zbunjujuće!  

A di si ti bio ’91.?

I tada gradonačelnik Starčević koji ničim izazvan nastupa u funkciji predsjednika HSP-a i gradonačelnika Gospića pošto se tako potpisao (slika) napada predsjednika Vlade RH i ministra Božinovića gdje su bili ’91.? Naime Starčević je u funkciji predsjednika HSP-a odlučio uputiti novu fus notu Vladi RH da ne dira u branitelje i Domovinski rat, prozivajući ih gdje su bili ’91.  Mi pouzdano znamo gdje je bio on.  U Münchenu!  No kako je moguće da taj isti Starčević kao predsjednik HSP-a, jedne recimo nacionalne stranke, nije uputio kao gradonačelnik apel predsjedniku Vlade oko poreza na nekretnine i kako jedna takva stranka koja bi barem trebala imati stav oko toga, taj stav uopće nema!?!

Pa jednostavno. Briga Starčevića za zakon. Lakše je pričati o ’45-toj, o ustašama i partizanima, i pljuvati po Vladi RH nego informirati građane grada Gospića kako poreza vjerojatno neće biti tako skoro i kako se ne moraju brinuti ili barem je mogao složiti suvislu izjavu i objaviti na službenim stranicama Grada. Nažalost gradonačelnik za građane radi samo svaki drugi petak što je objavio i potpisao… I o tome ćemo pisati, svakako!!!

L.O.