Kako se blagdan demokracije pretvara u cirkus demokracije

Povjerenik za lokalne izbore HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji Darko Nekić slavodobitno je  izjavio kako na četrdesetak birališta u gradove i općine treba dostaviti 8498 listića, koliko je članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. Ono što Nekić nije uspio nikome definirati jest suština i smisao izbora s jednim kandidatom. Sam pojam „izbor“ kazuje nam da imamo pravo birati, ali kada na listiću imaš ime samo jednog kandidata, onda se blagdan demokracije vraća u siva komunistička vremena i postaje cirkus demokracije.

Kada su naši očevi i djedovi birali svoje radničke poklisare, na listićima se uglavnom nalazilo samo jedno ime. Isključivanjem Milinovića iz HDZ-a ismijava se pojam moderne demokracije, unutarstranačkih izbora i vladavine prava. Iako po svim regulama HDZ-a stoji da se kandidat  na izborima ne može isključiti iz stranke, treniranje skučenog političkog rakursa na Ličanima ovoga puta dosegao je zaglupljujuću razinu.

Nastavak ispod oglasa

Tako će članovi HDZ u Lici izaći na izbore 9. rujna i  imati mogućnost izabrati Marijana Kustića čije će ime pomalo posprdno osamljeno stajati na ponuđenom listiću. Ovoj kuhinji Plenkovića, Jandrokovići i njima sličnim smiju se svi. Njihovo poimanje  demokracije (u koju se stalno kunu) doseglo je razinu kojom podcjenjuju članove stranke od kojih je velika većina dulje u HDZ-u od samog Andreja Plenkovića. Slikovito rečeno, on se od uglađenog manekena demokracije pretvorio u pretilu političku trbušnu plesačicu koja odavno ne može  kontrolirati svoje kilograme. Ili vrh HDZ-a u tolikoj mjeri podcjenjuju ličke HDZ-ovce misleći da su oni-ovce!

Cjelokupna javnost s nestrpljenjem očekuje rezultate tih izbora, a treba vjerovati da će Marijan Kustić ipak pobijediti. Možda ćemo u Hrvatskoj umjesto metafore „Pirova pobjeda“ od sada koristiti novu: „Jandrokovićeva ili Plenkovićeva pobjeda“!!!

L.O./V. I.