Kako se nekada rješavalo antivaksera

U jednom od zadnjih javnih istupa vezanih u COVID-19 njemačka kancelarka u odlasku žestoko je kritizirala antivaksere. Angela Merkel tada je istaknula odgovornost koja kod antivaksera zapravo ne postoji jer bi u suprotnom učinili sve kako bi se cipelili i dali svoj doprinos normalizaciji života i boljem zdravlju članova svojih obitelji i prijatelja.

U vrijeme „ljubičice bijele“ Josipa Broza Tita partijski aparat s antivakserima nije imao previše problema. Antivakseri danas čine jednu od najvećih kočnica kada je u pitanju suzbijanje pandemije koronavirusa. Svoj negativni obol dale su i društvene mreže čiji sadržaju nerijetko graniče s totalnom glupošću.

Nastavak ispod oglasa

Njihove neutemeljene tvrdnje, nažalost, dopiru do velikog broja stanovništva koje pod njihovim uticajem odbijaju primiti neko od cjepiva protiv COVID-a 19.

Rek’o drug komesar…

Glavni štab omladinskih radnih brigada Jugoslavije je svojedobno kaznio 90 omladinaca oduzimanjem titule iz razloga što su odbili cijepivo protiv gripe davne 1947. godine.

-Glavni štab omladinskih radnih brigada na gradnji Omladinske pruge Šamac-Sarajevo, na osnovu čl. 5 Pravilnika o proglašenju udarnika na Omladinskoj pruzi Šamac-Sarajevo, donosi sljedeću Odluku:

Kažnjava se III. Lička udarnička brigada oduzimanjem naslova „udarna“.

OBRAZLOŽENJE:

Naziv udarne brigade oduzima se zbog toga što se 90 omladinaca iz ove omladinske brigade nije htjelo cijepiti te je time stvorena mogućnost za širenje zaraznih bolesti i dovedena opasnost za zdravlje omladinaca i učinak rada.

Ovu odluku pročitati pred strojevima svih brigada na Omladinskoj pruzi Šamac-Sarajevo!”

Tako su tadašnji lički udarnici kao pokisle koke vraćeni doma. Budući je gripa neusporedivo blaže oboljenje od COVID-19, paralelu povucite sami. Posebice kada je od počeka ove epideimije u RH od posljedice korone preminulo gotovo 10 tisuća ljudi. Istina, neki od njih su bili starije životne dobi, ali o duljini nečijeg  života odlučuju Bog i priroda. Svakako ne nečija tvrdoglavost i nepostojeći principi.

M. S.