U srijedu je u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održan je radni sastanak kojemu su uz predstavnike policije nazočili i predstavnici: jedinica lokalne samouprave, pravnih subjekata zaduženih za održavanje cesta, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Centar 112, hitne medicinske pomoći i vatrogasnih službi.
Sastanak je održan na temu pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom među svim subjektima koji su uključeni u provedbu iste.
Istaknuto je da je prošlogodišnja turistička sezona protekla povoljno u kojoj je zabilježen manji broj prometnih nesreća u odnosu na turističku sezonu 2012. godine,
Na sastanku je zaključeno da se i ove godine očekuje povećan broj domaćih i stranih turista koji će posjetiti ili prometovati kroz Ličko-senjsku županiju, zbog čega će biti potreban pojačan angažman svih subjekata, a posebno na trajektnim pristaništima kao i na dijelu autoceste A 1, te na dijelovima državnih cesta DC 1, DC 8, DC 23 i DC 50, kao i turističkim destinacijama, a prvenstveno na području Novalje i Nacionalnog parka Plitvička Jezera.
Posebna pozornost je posvećena radu Hitne medicinske pomoći te je zaključeno da njihovi timovi sukladno svojim mogućnostima što kvalitetnije pokrivaju prometne pravce, a posebno dionice autoceste A 1, te dionice državnih cesta D 1, D 8, D 23, D 50 i D 52.
Također je zaključeno da se povećaju mjere prevencije na zaštiti od požara, s obzirom da je za očekivati veći broj požara na otvorenim prostorima, tijekom turističke sezone.
PULS/D.P.