Kako su se ilegalni migranti pojavili nadomak Karlobaga?

Ilustracija

Već smo ranije izvještavali o dvadesetak migranata koji su se ovih dana pojavili svega nekoliko kilometara od Karlobaga. Iako iz policije nismo dobili službeno izvješće, neslužbeno smo doznali da su uhvaćene dvije odvojene skupine od po desetak mlađih muškaraca. Njih je na dva kilometra od Karlobaga zamijetio vozač koji je prometovao tom dionicom i sve dojavio policiji.

Karlobaška policija zadržala je migrante do dolaska policijske marice iz Gospića nakon čega su ilegalci prebačeni u Korenicu. Neslužbeno doznajemo da nije sve išlo tako “glatko”, te su se neki od migranata po dolasku policije razbježali iznad magistrale.

Nastavak ispod oglasa

Postavlja se pitanje, kako je moguće da veći broj migranta nitko nije zamijetio ranije? Sve upućuje na to da su ilegalce nadomak Karlobaga ostavili krijumčari ljudi, uvjeravajući ih da su ih dovezli  na par kilometara od susjedne države.

Iako će za policiju biti težak zadatak doznati tko je prokrijumčario migrante do Karlobaga, moguće je da će im u tome pomoći brojne kamere za nadzor brzine smještene na Jadranskoj magistrali.

L.O.