Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 9.40 sati na državnoj cesti broj 1, u Vranovači, Općina Plitvička Jezera, kada je 24-godišnjak iz Zagreba upravljajući teretnim automobilom karlovačke registracijske oznake za koji je bila priključena prikolica, uslijed neprilagođene brzine kretanja prednjom stranom teretnog automobila udario u stražnju stranu osobnog automobila karlovačke registracijske oznake koji je bio zaustavljen na kolniku zato što je automobil ispred skretao ulijevo, a kojim je upravljala 29-godišnja švicarska državljanka. U nesreći ozljede su zadobile vozačica i putnice iz osobnog automobila (sve švicarske državljanke), te je 26-godišnjakinja teško ozlijeđena, dok su lakše ozlijeđene vozačica, dvije 29-godišnjakinje i 26-godišnjakinja.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača teretnog automobila će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga gdje su četiri osobe lakše ozlijeđene i na području Novalje gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Karlobaga, Otočca i Korenice.

L.O./PULS