Kampanja započela u „Ličkom Vukovaru“

  LOVINAC –  Predizborni skupovi Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera započeli su sinoć  u lovinačkom Lovačkom domu. Iako su lokalni izbori za ovu općinu faktički okončani prije nego li su se i dogodili mnogi su žitelji ove općine željeli čuti projekte koji bi trebali obilježiti naredno razdoblje. Naime, svoga kandidata za mjesto načelnika i  zamjenika Općine Lovinac istaknula je samo koalicija  na čelu s HDZ-om, pa će 19. svibnja biti dovoljan samo jedan valjani glasački listić da bi ovoj koaliciji bila zajamčena pobjeda.

     Skup je najprije pozdravio aktualni načelnik Općine Lovinac i predsjednik općinskog HDZ-a  Danijel Jurjević, dok je o projektima  i planovima za budućnost govorio zajednički kandidat za načelnika Hrvoje Račić (HSS). Predsjednik ŽO HDZ-a i nositelj županijske liste, saborski zastupnik  dr. Darko Milinović u svojem je govoru istaknuo razloge ove koalicije.

Nastavak ispod oglasa

-Ovdje u Lovincu, ali i u Svetom Roku, Ričicama, Ličkom Cerju i posvuda gdje imamo članove  i simpatizere, svima poručujemo da je su s  ovom koalicijom   opat ostvarena suradnja, povezanost i sinergija demokršćanskih stranaka na ovim prostorima. To je politički gledano prirodna koalicija, a programi koje smo čuli od Hrvoja doista jamče prosperitet ovoj općini. Ishodište naše predizborne kampanje nije slučajno u Lovincu jer je Lovinac lički Vukovar. Baš kao i Široka Kula, ali i brojna mjesta u Lici. Ovo je mjesto stradanja, ali i ponosa, hrvatskog prkosa i obnove. Čuli smo da će graditi dječji vrtić, da ovdje ostaju mlade obitelji. To su sjajne vijesti i na njih svi moramo biti ponosni. Ličko-senjska županija je u danas podređenom položaju u odnosu na ostale hrvatske županije. Iako smo svojim radom dosegli peto mjesto po BDP-u naš premijer Milanović u godini i pol dana nije našao vremena obići ove prostore, razgovarati s ljudima, vidjeti kako se ovdje živi, što se treba učiniti… Umjesto posjeta ugasio nam je četiri vrlo važne ustanove. Tako premijer i SDP pokazuju kako se „voli“  Ličko-senjska županija, kazao je dr. Darko Milinović. U svojem obraćanju nazočnika kandidat za župana Milan Kolić obećao je svesrdnu pomoć kvalitetnim projektima cijele županije.

-Projekt Turističkog centra „Sveto brdo“  neće biti samo projekt ove općine, naše županije  i Hrvatske. To će biti europski projekt jer će se dobar dio investicija dobiti iz fondova EU, a ovdje će uz naše građane na skijanje i aktivni odmor dolaziti i mnogi građani EU. Pozdravljam općinski  projekt po kojemu će Lovinac biti jedan od okosnica proizvodnje ličkog krumpira, proizvoda sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Čuli smo da ste za taj projekt već zaorano 80 hektara. Kao budući župan na ovome mjestu mogu obećati da ću svesrdno podupirati svaki kvalitetni projekt , a kako smo čuli ovdje ih ne nedostaje, rekao je Milan Kolić koji je se u  svojem govoru podsjetio ratnih vremena kada je kao dragovoljac branio Lovinac i Sveti Rok.

    Nakon Lovinca koalicijski su partneri skup održali ispred Crkve u Ribniku, a potom na igralištu u Bilaju. Uz dr. Milinovića i kandidata za župana Milana Kolića nazočnima se obratio i Petar Krmpotić, kandidat za gradonačelnika Grada Gospića.

L. O.