U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, jučer su u Poreču dodijeljene turističke nagrade najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima. Podijeljeno je čak 28 nagrada u 7 kategorija, a najboljim kampom na moru proglašen je kamp Straško u Novalji, već godinama omiljeni kamp koji posjećuju gosti iz čitavog svijeta.

Prema riječima Milana Jukića, direktora kampa, Straško je po drugi puta, nakon 2012. godine, proglašen najboljim kampom u Hrvatskoj. „To priznanje nam puno znači, izuzetno smo ponosni na njega i veliki nam je poticaj za dalje“, izjavio je po dodijeli priznanja Milan Jukić direktor kampa Straško te dodao kako su za ovu sezonu unaprijedili animaciju, uredili bazenski kompleks s naglaskom na atrakciji i vodenim masažama, ali i znatno poradili na uređenju, hortikulturi i ljepoti krajobraza.

Smješten u bujnoj mediteranskoj vegetaciji, šumi borova, hrastova i maslina uz samo more, Straško se od ostalih kampova izdvaja ne samo iznimnim hortikulturalnim uređenjem, već i zavidnom infrastrukturom, što su prednosti koje iz sezone u sezonu stvaraju i zadržavaju vjerne goste iz cijelog svijeta. Jedinstven krajolik kampa smještenog uz za mnoge najljepše plaže Jadrana, krasi i uređenost prema najvišim standardima ADAC-a, njemačkog automobilskog kluba čiji vodič „Camping- Caravaning“ zovu i Biblijom za kampiste.

„Za sada kod nas još uvijek nema kampova s pet zvjezdica, ali prema novim pravilnicima otvara se ta mogućnost i mi ćemo sigurno ići prema tom cilju, dakle podići ćemo nivo i postati još luksuzniji, iako osnovne elemente za pet zvjezdica već i sada imamo.“, zaključuje Jukić

Sa priznanjem Kampu Straško izuzetno je zadovoljan i gradonačelnik Novalje Ante Dabo, koji smatra da je njihova izvrsnost i ovo vrijedno priznanje veliki plus za Novalju kao turističku destinaciju. „U mozaičnoj ponudi Novalje, koju prema donesenoj strategiji sustavno razvijamo, jako nam je važan obiteljski turizam koji je u Kampu Strašku i najprisutniji. Suradnja s Kampom Straško je odlična i uvijek ćemo ih podržati u njihovom daljnjem razvoju i pozicioniranju na vrhu.“, istaknuo je Ante Dabo gradonačelnik Novalje.

Kamp Straško može smjestiti 6500 gostiju, a površina parcela kreće se od 100 do 140 m². Uz nedavno uspješno završenu turističku sezonu, kao i osvojeno priznaje, kamp Straško već kreće u pripremu nove sezone.

L.O.