Bura promjena (HSP-HNS-Most)

Tu se radi  o nevjerojatnoj  činjenici u političkoj povijesti da se nacionalni predsjednik HSP –a srami pravaštva i ide pod skute Ernesta Petryja i Vesne Pusić. Taj nezabilježeni pokušaj prevare pravaškog biračkog tijela na način da se pravaštva srami nitko drugi nego njihov nacionalni predsjednik Karlo Starčević. Njihov kadrovski deficit očituje se u činjenici da su neki i na županijskoj i gradskoj listi budući nisu mogli okupiti pedesetak ljudi kako ne bi morali duplirati pozicije na listama. Tako  im je primjerice  Karlo Starčević na listi kandidat za gradonačelnika i nositelj gradske i županijske liste, a mnogi od kandidata nalaze se na obje liste, Mnogi su već uvidjeli da su to istrošeni i stari kadrovi kao Kostelac, Dabo, Starčević i ostali te nisu dali prostora mladima što govori da ne mogu okupiti značajniju političku grupaciju.

Ernest Petry  Pusićkin kandidat za župana – to Ličani ne mogu honorirati

Taj politički kameleon poznat je u političkoj javnosti da stavove mijenja kako vjetar puše. Kada je po nekima izgubio utjecaj u  HDZ- u i kad je mislio da će HDZ izgubiti i da će ga preplaviti Hrvatski blok, promijenio je boju političkog dresa. Kako se to nije dogodilo i kada je  koketirao  sa čelnicima kako bi se vratio u HDZ. No međutim, čim je HDZ izgubio na nacionalnoj razini prestalo je koketiranje sa HDZ –om i na poziv Vesne Pusić, učlanio se u HNS, Naravno to je bio uvjet da postane direktor Elektrolike Gospić gdje se pokazao kako navode izvori iz HEP-a pokazao kao najneuspješniji direktor svih distribucijskih područja u Hrvatskoj.

Kako je Ernest Petry uspio nakon studiranja više od 10 godina završiti fakultet, ali ne u Zagrebu već u Splitu  

Kako doznajemo, kada nije mogao završiti pravo na Sveučilištu u Zagrebu, njegov otac koji je u toj vrijeme bio moćan posegnuo je za svojim poznanstvima i premjestio mladog Petryja u Split kako bi se nakon  desetak godina studiranja domogao diplome. Zbog toga ne trebaju čuditi i njegova komunikacijske sposobnosti i njegovi nastupi pred medijima koji imaju doseg jednog pučkoškolca što su se mnogu uvjerili gledajući njegove zadnje javne istupe. Kad je HNS izgubio političku snagu Petryju nije bilo teško približiti se MOST- u, ali i taj politički i stranački egzibicionizam mrtvohladno mu je oduzeo Plenković smijenivši njegove zaštitnike  iz MOST- a. I on će zbog svega rečenog doživjeti politički krah na idućim izborima.

V.I./L.O.