Naslovnica Gospić Kaptaže kod Gospića skoro na minimumu

Kaptaže kod Gospića skoro na minimumu

1

Unatoč dugotrajnoj suši direktor gospićkog poduzeća „Usluga“ Mile Devčić situaciju u opskrbi pitkom vodom na širem području Gospića i Perušića  još uvijek smatra solidnom.

-Hidrološke prilike su izrazito nepovoljne već dulje vrijeme i neka crpilišta su sasvim presušila. Unatoč tome sustav vodo opskrbe držimo u dobroj formi. Ovome pomaže i dio vode koju preuzimamo iz Gacke, a kojoj opskrbljujemo šire područje općine Perušić. Riječ je o 2 litre vode u  sekundi. Naše aktivne kaptaže su se približile minimumu, pa iako stanje još nije alarmantno, kiša bi svakako bila neophodna, dodaje direktor Usluge Mile Devčić. Voda iz sustava opskrbe redovno se uzrokuje i šalje na analizu, a njezina čistoća i sastav za sada su besprijekorni.

M.S.

 

1 komentar

  1. Ovim putem molio bih građane i stanovnike Like da ako mogu učine lijepo djelo i na neki način omoguće pticama i ostalim životinjama da isto tako mogu doći do vode jer je i njih pogodila suša.
    Kako se kiša još ne nazire, bilo bi dobro da gosp. Mile preporuči stanovništvu da štedi vodu. O tome kako se može uštedjeti voda ima čitava nauka ( ne kupajte se u kadi, već se tuširajte, dok se sapunate, ne treba vam teći voda, dok perete zube, utočite vodu u čašu, a pipu zatvorite, ne perite auto ako baš ne morate dok se stanje ne popravi, počnite razmišljati o skupljanju kišnice za vrt, suđe perite tek kada se skupi i ne pod mlazom vode iz slavine već u sudoperu, pregledajte slavine vi vodokotlić da li vam negdje kapaju itd.., ako želite hladnu vodu za piće, držite u frižideru ohlađenu, a ne iz slavine dok ne dođe hladna ). Ukucajte u google štednja vode u domaćinstvu …ima još toga.

Comments are closed.