Ovaj vikend u Gospiću je bilo podosta vijesti koje su Gospić medijski promovirale i na nacionalnoj razini. Najprije je Gospić kao centar Županije dospio na nacionalne medije zbog snježne oluje koja se najavljivala. No međutim to je iskorišteno na način da se pokaže kako su gradske i županijske službe dobro organizirane te im zato stvarno treba čestitati i dodijeliti peticu . Bilo bi nekorektno ne spomenuti da su i Otočac i Senj ali i ostale općine pokazale zavidnu razinu organiziranosti u snijegom zatrpanoj Lici. Medijski su dobro popraćeni Festivali Snjegovića diljem Ličko-senjska županije. Rekli bi bravo Ličani, iskoristili ste od prirode pruženu vam priliku. No međutim budnom oku Lika-online nije promakao još jedan događaj. Naime dok smo tražili snježne zanimljivosti po Gospiću, zabilježili smo i jedan susret koji je zaokupirao našu pažnju. Ugledali smo Darka Milinovića, negdje iza podneva, kako dočekuje jedan auto. Ništa tu ne bi bilo čudno ali kada smo vidjeli da iz auta izlazi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ostali smo zatečeni. Kako to da Tomislav Karamarko dolazi u Gospić, a mediji o tome nisu obaviješteni ? Njih dva su se srdačno pozdravili i zajedno nestali. Zvali smo Milinovića, čiji je mobitel ostao gluh . Nakon toga pozvali smo župana Ličko-senjskog kako bi njega pitali o tom susretu. On se javio i samo dobacio, nemam komentara, čujemo se. Uvidjeli smo da nitko od medija ne zna za taj sastanak. Nakon određenog vremena javlja se Milinović :što je dečki, gdje je problem ? Nema problema, ali predsjednik stranke u Gospiću, a vi o tome niste obavijestili medije. Zagonetno se nasmijao i rekao nazvat ću Vas kasnije. Doznali smo da se radi o druženju koje je upriličio dr. Milinović za svoje prijatelje većinom iz Zagreba, ali bilo je i domaćih. Na kraju smo i pozvani da osvjedočimo taj sastanak, te smo zatekli vrlo zanimljivo društvo. Bio je tu pored predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, njegov bliski suradnik Martin Pastuović i Milinovićev osobni prijatelj, Nikica Valentić, Mladen Vedriš, Duško Grabovac, Tomo Horvatinčić, Niko Rukavina, Nikola Šulentić, župan Kolić, dožupan Rukavina, gradonačelnik Krmpotić, načelnik Turić, Mario Kustić, Devčić, Šutić i druga zanimljiva lica. Doktorsku elitu predvodili su prof. Majerović, prof. Orešković, prof. Starčević, prof. Kaštelan i još nekoliko uglednih zagrebačkih liječnika. Zamolili smo za komentar predsjednika Karamarka, kojim povodom je u Gospiću.
– Došao sam na poziv mog prijatelja Dade, ali naravno nas dva ćemo malo proanalizirati političku scenu u Hrvatskoj i pripremu za iduće parlamentarne izbore. Ovo je prekrasno društvo, moji prijatelji i hvala Dadi što me je pozvao!
Milinović je konstatirao: pozvao sam prijatelje i hvala svima koji su se odazvali, a neki koji bi volio da su bili nazočni kao Željko Stilinović i Mario Brkljačić bili su zauzeti na Jadovnom isto na jednom druženju!
Saznajemo da su na meniu bili lički specijaliteti kupus i meso, a u večernjim satima pole i slanina. Možemo zaključiti da je ovim posjetom predsjednik stranke dao do znanja da cijeni Milinovića, čak što više da su prijatelji, kako je i sam rekao. To je najbolji odgovor onima ako ih zapravo još i ima koji su se hvalili ili koji bi željeli da odnosi Milinovića i Karamarka ne budu upravo onakvi kakvi su danas. Takvima bi pasala ona : „Uzalud Vam trud svirači“, budući se Tomislav Karamarko pored mnoštva obaveza odazvao Milinovićevom pozivu što svjedoči koliko ga cijeni. O transparentnosti ovog druženja dovoljno kazuje podatak da mu je nazočilo barem 40-ak domaćih uzvanika, da je Karamarko dao izjavu za Lika online, pa neučtive, lažne senzacije nekih portala o tzv. tajanstvenom druženju nemaju previše veze sa istinom.
I.I./L.O.

-
-