GOSPIĆ – Potaknuti „autentičnim saznanjima“ portala “Slobodna Lika” o navodnom raskolu između ŽO HDZ-a i središnjice stranke u Zagrebu, za komentar smo zamolili predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Njegova izjava bila je u najmanju ruku očekivana.
– Takva su podmetanja toliko smiješna i prozirna da ne zaslužuju ozbiljniji komentar. No, kad već inzistirate na reakciji na te posve neosnovane spekulacije, ističemo da su rad i rezultati jedini kriteriji kojima vodstvo HDZ-a ocjenjuje stranačke organizacije na terenu. A Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije nesumnjivo je jedna od naših najuspješnijih organizacija. Na svim je izborima u zadnje tri godine ostvarivao izvanredne rezultate i premoćno pobjeđivao. Zbog toga gospodin Darko Milinović i županijska organizacija kojoj je on na čelu imaju u svojem radu punu potporu vrha stranke, zaključio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Ovome se doista nema što dodati. Medijsko-politički prodavači magle i izmaglice već dulje vrijeme pokušavaju, pa makar i fiktivno, stvoriti raskol koji očigledno ne postoji. „Autentična saznanja i ekskluzive“ portala Slobodna Lika toliko su već okaljana lažima da je u spin-stilu nestalo i ono malo vjerodostojnosti koju je taj medij imao. U civiliziranom je svijetu normalno pogriješiti, ali se potom i ispričati čitateljima i svima koje je dezinformacija povrijedila. U ovom slučaju po „n“-ti put nitko od spomenutih to neće dočekati.
L. O.