U sklopu manifestacije „Prosinac u Gospiću“ nastupit će na Trgu Stjepana Radića mnoge glazbene zvjezdice i zvijede. U ove potonje svakako nam valja uvrstiti zagrebačku Gospićanku Karlu Krmpotić i njezinu družinu pod imenom „Karla Krmpotić Quartet“.

Karla je od malena plijenila pozornost publike svojim izuzetnim glasovnim mogućnostima i kao klinka ubirala nagrade na mnogim natjecanjima. Odlaskom na studij prava u Zagreb ova lijepa priča dobila je novu dimenziju. Umjesto da se pjevanja odrekne zaokupljena drugim obvezama, Karla je otišla korak dalje.

-Završila sam Rock akademiju, puno sam toga naučila pa tako pjevanje i dalje ostaje moja opsesija, svojevrsni duhovni imperativ. U Gospiću ćemo nastupiti 21. prosinca, ovoga puta s repertoarom prikladinim ovom dijelu godine, odnosno  s Božićnim skladbama. Naš kvartet čine još tri dečka, dvojica na gitarama i cajon akustični bubanj. Cilj nam je realizirati svoje, autorske pjesme i već imamo podosta tekstova i skladbi, skromno pripovijeda Karla.

„Karla Krmpotić Quartet“ nastupit će na dan zimskog solsticija, tek koji sat uoči kalendarskog početka zime. S obzirom na ranije uspjehe i popularnost  ovog etabliranog glazbenog tima ne treba sumnjati da će upravo njihov nastup biti onaj neophodni izotop sreće, veličanje glazbe kao mantre neophodne svakome od nas.

M.S.