Karlobag: 7. Malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“

Sedmi puta za redom u Karlobagu se u subotu održava  Malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ u povodu proslave VRO „Oluja“.

U sklopu malonogometnog turnira sinoć je u Crkvi Sv Josipa održana misa zadušnica za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu po kojima je malonogometni turnir u Karlobagu i dobio ime. U večernjim satima izvučene su skupine subotnjeg malonogometnog turnira.

Program u subotu kreće već od 16 sati kada će se okupiti svi sudionici ovogodišnjih Heroja, od 17 sati slijedi službeno otvaranje turnira kada će se podignuti barjak na igralištu Laktinac što će značiti da turnir i službeno može početi. Od 17:30 sati pa do 21 sata igrati će se utakmice po skupinama, od 21 sat čekaju nas polufinalne utakmice nakon kojih će poražene momčadi odigrati utakmicu za 3 mjesto, dok se oko 23 očekuje najbitnija utakmica – finale, nakon koje će se saznati ovogodišnji osvajač sedmog memorijala „Heroji Domovinskog rata“. Nakon finala slijedi dodjela pehara i zahvalnica momčadima nakon čega će turnir biti službeno zatvoren. Iza ponoći zabava će se nastaviti u Beach baru Tatinja.

Šest momčadi ove godine će se boriti za titulu pobjednika i osvajača ovog prestižnog malonogometnog turnira sa kojim Karlobag iz godine u godinu obilježava dan Domovinske zahvalnosti, dan Pobjede i dan Hrvatskih Branitelja. Uz domaćina i organizatora Mnk Karlobag nastupiti će još Heroji ulice iz Gospića, Specijalna jedinica policije Tigar, 9. Gardijska brigada „Vukovi“ te momčadi Cesarice i udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Kostrena. Također i ove godine nastupiti će i najmlađi, uoči polufinalnih utakmica u 20 sati međusobnu utakmicu odigrati će i juniori športsko-kulturne udruge „Fortica“ iz Karlobaga.

Novost ove godine na Herojima je hvale vrijedna akcija organizatora Heroja Mnk Karlobaga koji će u suradnji sa turističkom zajednicom, Osnovnom školom Karlobag i sportsko kulturnom udrugom Fortica održati za sve posjetitelje i sudionike ovogodišnjih Heroja humanitarnu lutriju. Cijena jedne lutrije biti će 10 kuna, a uoči finalne utakmice Heroja izvlačiti će se deset sretnih dobitnika vrijednih nagrada koje je pripremio organizator (sportsku opremu, knjige, slike, suvenire, večeru ili pak besplatno šišanje). Prikupljenim novčanim iznosom kupiti će se medicinska oprema koja će se darovati ambulanti u Karlobagu.

Vrijedi svakako spomenuti kako je uoči ovogodišnjih Heroja proslavljeni Hrvatski nogometaš Dejan Lovren izrazio javnu podršku Herojima i humanitarnoj lutriji tako da je darovao nekoliko nogometnih dresova sa svojim potpisom i snimivši video poruku podrške Herojima Domovinskog rata u Karlobagu. Također i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić podržao je Heroje u Karlobagu poklonivši knjigu Rusija naših snova organizatorima Heroja.

Na turniru se očekuju i brojni gosti i uzvanici uz mnoštvo posjetitelja, a organizator je pripremio bogat glazbeni i zabavni program. Vrhunac nedjeljne večeri očekuje se oko 22 sata kada će se izvesti poseban program za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu. Domaćin Mnk Karlobag još jednom nas sve zajedno poziva da svojim dolaskom uveličamo nadolazeću 24-u obljetnicu od završetka Vojno redarstvene akcija „Oluja“ te da se svi zajedno prisjetimo svih onih koji su svoje živote dali za slobodnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku.

SKUPINA A

Mnk Karlobag
UDVDR Kostrena
Heroji ulice Gospić

SKUPINA B

SJP Tigar
Cesarica
9.GBR Vukovi

Raspored utakmica;

17:00/ UDVDR Kostrena- Heroji ulice
17:30/ Cesarica- 9.GBR “Vukovi”
18:00/ Mnk Karlobag- Heroji ulice
18:30/ SJP TIGAR- 9.GBR “Vukovi”
19:00/ Mnk Karlobag- UDVDR Kostrena
19:30/ SJP Tigar- Cesarica
20:00/ Revijalna utakmica juniora
20:30/ Polufinale
21:15/ Polufinale
22:00/ Za 3. Mjesto
23:00/ Finale

MNK Karlobag/L.O.