Akvatorij u okolici Karlobaga bio je protekloga vikenda poprište velikog ribolovnog natjecanja. Uz šetnicu od Karlobaga u smjeru Rijeke protekloga vikenda održano je Međužupanijsko natjecanje u ribolovu s obale za žene.
Meteorološki uvjeti bili su gotovo idealni, uz mirno more, promjenjivo oblačno i bez vjetra. Pripreme i ribolov potrajali su tri dana, pri čemu su u pripremi i provedbi natjecanja revno pomagali članovi karlobaškog Kluba za sportski ribolov na moru „Bura“.
Organizator ovog Međužupanijskog natjecanja u sportskom ribolovu na moru u kategoriji seniorke- lov štapom s obale bio je Hrvatski sportski savez za ribolov na moru, a proveo ga je Županijski sportski savez za ribolov na moru Ličko-senjske županije. Predsjednik županijskog saveza Tihomir Stilinović s nama je podijelio dio fotografija i podatke s natjecanja.

-Natjecanje je vrlo uspješno održano uz sudjelovanje 48 vrhunskih ribolovkinja sa cijelog Jadrana. Pri tome je 1. mjesto osvojila je Tea Sikirić iz Kluba „Zubatac“ Zadar, 2. mjesto Veronika Kirinčić-Vela Stena Čižići i 3. mjesto Marina Juretić „Kantrida“ Rijeka . Najuspješnije u ekipnom dijelu bile su : 1. mjesto Ardena Bajlo/Estera Bajlo, 2. mjesto Loredana Juretić/Marina Juretić i 3. mjesto Renata Hlanuda/Sava Dešković.
Bilo je ovo prvo natjecanje u kojem su natjecateljice izvagale ulov i ribu odmah vratile u more. Prema našim procjenama taj način odnosa s ulovom, tj. „ulovi pa vrati u more“ preživjelo je preko 90 posto ulovljene ribe, naglasio je Tihomir Stilinović.

Doznajemo kako su natjecateljice u odabiru mamca imale na izbor lignje, srdele i dagnje (pedoće). Ostalo je presudilo znanje, strpljenje i ribolovna sreća.

L. O.