Čini se kako su „furešti“, baš kao i mi, jedva dočekali okončanje epidemije COVID-19. Češka i Slovačka su već prodale 43 tisuće karata za turističke vlakove koji su krenuli prema Hrvatskoj. U tom kolektivnom „turističkom buđenju“ sudjeluje cijela Europska unija čiji su građani zaposjeli velike dijelove Jadrana. Statistika već sada naglašava kako je započela sezona koja će svakako nadmašiti rekordnu 2019. godinu.

Područje općine Karlobag ubraja se u popularne, ali skromne i nenametljive destinacije. Karlobag ima tradiciju, ima onaj primorski turistički štih toliko dostatan njegovu dobrom imidžu i tradiciji. Unatrag nekoliko godina sve zapaženiju posjetu bilježi predivna plaža Tatinja. Šetnica pored mora što se pruža prema Jablancu tek je jedan sadržaj i atribut vrijedan spomena.

Temperature mora su još niske, ali čistoća i kvaliteta mora u Karlobagu već godinama privlače turiste. Čak i onda kada se kupači mogu početkom lipnja okušati u smaragdno bistrom moru. A ako se nekim razlogom prvi kupači natiskuju na karlobaškoj rivi to je više kao dekoracija na novoj rivi i špijaži, najbolji razlog da bismo rekli: Vratilo nam se „lito vilovito“!

L. O.