U Karlobag stigle prve izbjeglice iz ukrajinskog Harkiva

0

Ličko-senjska županija i Općina Karlobag danas su se priključili mnogim mjestima u Hrvatskoj koja su primila izbjeglice iz ratom opustošene Ukrajine. Prvih pet izbjeglica iz Harkiva u Karlobagu su dočekali domaćini, župan Ernest Petry, načelnik Općine Karlobag Boris Smojver sa suradnicima, voditelj Crvenog križa Ličko-senjske županije Vlado Brkljačić sa suradnicima, te članovi Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić i Joso Živković.

-Suosjećamo s patnjama ukrajinskog naroda koji su bili prisiljeni napustiti svoju domovinu.
Danas smo dočekali i primili prve izbjegle ukrajinske državljane iz grada Harkiva i organizirali im smještaj u Ličko-senjskoj županiji odnosno u Karlobagu. Dom i domovina nisu zamjenjivi, ali se nadamo da ćemo ovim ispaćenim ljudima koliko god je to moguće u ovoj teškoj i tužnoj situaciji olakšati tugu i bol koju nose u sebi i svojim srcima, a sve kako bi se ugodno i zaštićeno osjećali u Hrvatskoj državi… Slava Ukrajini – Hrvatska vas voli, kazao je ličko-senjski župan Ernest Petry.

Oglas

Načelnik Općine Karlobag Boris Smojver istaknuo je kako će ova općina i njeni mještani učiniti sve kako bi se izbjeglice sa ratom pogođenog područja osjećale kao kod svojih prijatelja.

Svi okupljeni izrazili su nadu da će se nasilje zaustaviti kako nevini ne bi dalje stradavali uz najoštrije osude agresije na Ukrajinu zbog koje će mnogi životi biti uništeni.

L.O.