U Karlobagu su sinoć održane su još jedne ovogodišnje kvalifikacije Jadranskih igara. Na igrama je nastupilo 6 ekipa s područja općine Karlobag, a pobjedu je u samom finišu izborila ekipa Karlobag, koja se plasirala u polufinale ovogodišnjih igara u Malinsku.
Ekipe Cesarica (Karlobag), Ribarica (Karlobag), Karlobag (Karlobag), Tvrda stina (Karlobag), Leona (Karlobag) i Tuntleki (Karlobag) snage su odmjerili u igrama leteći vaterpolo, mošarka, alka, utrka magaraca i potezanje konopa. Od samog je početka najveći su rivali bili ekipe Karlobag i Cesarica, koje su prije potezanja konopa imale izjednačenih 36 bodova. Konop je i ovog puta presudio o pobjedniku, pa je tako zlato s ukupno 51 bodom osvojila ekipa Karlobag, inače miljenici domaće publike. Srebro je s 48 bodova osvojila ekipa Cesarica, a broncu s 27 bodova ekipa Leona.
Osim seniora, na igrama je nastupilo i 6 ekipa naših najmlađih Jadranaša, a najboljom se ekipom na Jadranskim igrama Junior pokazala Ribarica-Cesarica. Glavu rive u Karlobagu okupirali su mnogobrojni posjetitelji i navijači, što je dokaz da želja za Jadranskim igrama u Karlobagu nikako ne jenjava, već da su igre prihvaćene od strane svih generacija. Jadranske igre se već 4 godine održavaju u Karlobagu u suorganizaciji s Općinom Karlobag, Turističkoj zajednicom Općine Karlobag te agencijom Adria events. Ovoga puta bodrenja su se čula na nekoliko europskih jezika, škljocali su foto-aparati, zujale kamere pa će gosti koji su svjedočili ovom zabavnom programu doma ponijeti i taj djelić atraktivnih sadržaja iz Karlobaga
Ekipa Karlobaga plasirala se u polufinale koje će se održati u Malinskoj 19. kolovoza. Inače ekipa Karlobaga redovni je sudionik i prošlogodišnji finalist Jadranskih igara koje se održalo u Novalji. U konkurenciji najjačih 8 ekipa s Jadrana osvojili su izvanredno 4 mjesto! U potrazi za ekipama za polufinale karavana ide dalje – iduća postaja je Pirovac u utorak 13. srpnja s početkom u 19:30 h. Predviđen je program i za juniore koji startaju u 18 sati. Direktorica Jadranskih igara Ines Brežnjak više je nego li zadovoljna karlobaškim gostoprimstvom, angažmanom svih sudionika natjecanja, ugodnim domaćinstvom TZ općine Karlobag i svih mještana s kojima se dolazilo u kontakt. Uostalom, sasvim očekivano!

L.O.