Karlobaška osnovna škola ove godine se prijavila za dobivanje statusa  EKO škole. Cilj programa je preko odgoja i obrazovanja mlade usmjeriti na to koliko je važno čuvati okoliš jer su to trajne vrijednosti i potvrđen način života. Prije samog stjecanja statusa potrebno je odratiti  sedam važnih koraka od prijave a to su, osnivanja EKO odbora , EKO patrole škole, izrade stalog i promjenjivog panoa, programa rada, loga , himne, te naravno ono što je cilj svega a to je buđenje svijesti kod učenika o važnosti ekologije.

Jedna od akcija koju trenutno provodi OŠ Karlobag je sakupljanje starih mobitela i punjača na poziv zološkog vrta iz Zagreba u svrhu da se od sredstava akcije pomogne zaštita čovjekolikih majmuna, a škola koja prikupi najviše mobitela dobiva prigodnu nagradu.

Koordinatorica EKO škole učiteljica Verica Jelinić je s učenicima i učiteljima aktivno uključena u akciju i nada se dobrom odazivu svih.

– Ovim putem pozivam sve roditelje, djecu, prijatelje škole i Karlobaga da nam se priključe u akciji, te svoje mobitele koje više ne koriste donesu u školu i odlože u za to posebnu kutiju, te s time i sami pomognu na buđenju svijesti o zaštiti  i očuvanju okolia, rekla nam je učiteljiva Verica.

Akcija traje do kraja mjeseca studenoga, pa stoga požurite.

hj