Kaznena prijava koja se odnosila na navodno netransparentno trošenje županijskog novca, a koju je na svom portalu najavljivao Željko Popović, među kojima je i stavka za informiranje odbačena je. Kako doznaje portal Lika online, USKOK je izvršio uvid u dokumentaciju te utvrdio da nema elemenata kaznenog dijela i odbacio prijavu. Ovim još jednom nije uspio pokušaj diskreditacije Darka Milinovića, a navodno su u asistiranju podnošenja te prijave Popoviću pomogli Nada Marijanović i Dražen Jurković. Prijava je odbačena te se potvrdilo ono što je župan Milinović često naglašavao – novac iz proračuna se trošio trasparentno i sukladno zakonu.

Javnosti je slabo poznato, no prije zadnjih prijevremenih izbora u županiju je poslan nadzor Ministarstva financija da utvrdi  zakonitost izvršavanja županijskog proračuna. Taj nalaz Ministarstva financija je pokazao da nema nepravilnosti osim da se izdvajanje sredstava za plaće iz županijskog proračuna moraju uskladiti.

Je li ovo bio pokušaj diskreditacije Milinovića pred lokalne izbore, možemo samo nagađati, ali i pozdraviti svaki nadzor bez obzira na koga se odnosi i u koje vrijeme dolazi.

L.O.