Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 28. veljače u 10.40 sati u Gospiću, na križanju Zagrebačke i Smiljanske ulice kada je 60-godišnjak iz Rijeke upravljao teretnim automobilom zagrebačke registracijske oznake Zagrebačkom ulicom i kada se upalilo zeleno svjetlo na semaforu, počeo skretati u lijevo, a da se nije zaustavio i propustio pješake koji su bili na pješačkom prijelazu, te je prednjim lijevim dijelom automobila udario u 74-godišnju pješakinju koja je teško ozlijeđena.

Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Gospića i Korenice.

Vikend: 47 prebrzih i 3 pijana vozača

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u 12.40 sati u mjestu Nebljusi, Općina Donji Lapac, kod 51-godišnjeg hrvatskog državljana (2.10 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6.000,00 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u petak u 19.30 sati u mjestu Medak zaustavili osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. S obzirom da je pokazivao znakove alkoholiziranosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je on odbio, te je utvrđeno i da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, te će presuda biti naknadno donesena.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

L.O.