Kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti!

Dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća i osam narušavanja javnog reda i mira bilanca je zabilježena od strane Policijske uprave ovoga vikenda.

Dama iz Gračaca (58) osumnjičena je za  zbog osnova sumnje da je potakla 37-godišnjaka s područja Lovinca na zlouporabu položaja i ovlasti. On se sumnjiči da je kao odgovorna osoba pravne osobe sa sjedištem u Lovincu tijekom 2012. godine, suprotno Pravilniku o unutarnjem ustroju društva i sporazumu, isplatio 58-godišnjakinji otpremninu u iznosu od 130 tisuća kuna, iako je citiranim Pravilnikom propisana otpremnina u iznosu jedne prosječne plaće. Bit će uskoro: vrati maco što si popapala!

U Senju je  pritvoren 20-godišnjak zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Sumnjiči se da je 4. rujna 2016. godine u Senju fizički napao 37-godišnjeg češkog državljana, teško ga ozlijedivši. Kakve li anti-reklame za naš turizam.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio  49-godišnjak iz Vrhovina koji je uspio „napuhati“ zavidnih 2.74 g/kg.  

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području dogodilo se ovoga vikenda u dva navrata u Gospiću. Tu se dogodila  i jedna tučnjava pa će s dečki naći pred sudom.

P.U./L. O.