Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića ponovno je na jednoj priredbi izazvao ovacije velikih i malih. U holu Kulturno-informativnog centra večeras smo svjedočili otvaranju izložbe dječjeg  likovnog stvaralaštva  pod nazivom „Izvan okvira- likovnost u vrtiću“. Izložbi je prethodio dječji „hepening“ pri čemu su do izražaja došle dječja mašta, hrabrost i želja da u svemu imitiraju odrasle. Podijeljeni u četiri skupine klinci su kao pravi manekeni i manekenke nosili kreacije koje su stvorili sa svojim odgajateljicama. Bili su tu limači, hrpice, buba-mare i balončići. Mali su manekeni  uvježbali okrete i pokrete, nonšalanto i pomalo drsko ponašanje, baš kao i veliki. Svatko od njih bio je nagrađen burnim pljeskom brojne publike.

Priredbu je vrlo vješto moderirala ravnateljica KIC-a Danijela Bogić, dok je ravnateljica Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Marija Fajdić nazočne upoznala s poviješću te ustanove. Odgajateljice Mirela Trtica i Marijana Pezer prezentirali su najvažnije smjernice dječjeg stvaralaštva.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša izložbu je proglasila otvorenom, ali nije mogla sakriti oduševljenje dječjim radovima i modnom revijom. Zahvalila se djeci i njihovim tetama što su s puno ljubavi i mašte svima uljepšali ovu večer. Izložba malih umjetnika bit će nam dostupna kroz sljedeći tjedan.

Tekst i foto: M.S.