Kiša obogatila Plitvička jezera i odobrovoljila posjetitelje

Netom započeti odličan booking u NP Plitvička jezera nastavlja se do konca ovoga tjedna. Ulaznice u rasporodane i ako je vjerovati onoj staroj izreci da se „po jutru dan poznaje“ onda se  ovoj ustanovi smiješe uspješni turistički dani. U razgovoru s glasnogovornikom ove ustanove Ognjenom Borčićem doznajemo da se unatoč iznimno bogatoj posjeti unatrag zadnjeg tjedna „potkrala“ samo jedna manja primjedba.

-Riječ je o vrlo malom nedostatku na koji čovjek nikako ne može utjecati. Nekolicina posjetitelja žalili su se kako slapovi nisu glasni, nisu bogati vodom. Jača kiša nije pala na Plitvicama unatrag mjesec dana pa je slabiji dotok vode nekima pomalo zasmetao. Kiša koja je padala cijele noći već je popravila taj „nedostatak“ i slapovi su od jutros značajno bogatiji i ljepši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče svega ostaloga posjetitelji su bili prezadovoljni: usluga, cijene, čistoća… Sve to bilo na našoj uobičajeno visokoj razini. Pravi BOOM izazvali su naši mali drveni čamci na Kozjaku. Tih petnaestak plovila bili su stalno zauzeti. Uglavnom su se kretali uz rub jezera tako da su te posade uživale u spoju obale i jezera. Posebno su bila oduševljena djeca: tate su veslali, a klinci guštali!

Naš program „Proljeće na Plitvicama“ potrajat će do 25 svibnja. Ulaznice tada poskupljuju samo za odrasle na 90 kuna. Djeca od sedam godina će i dalje plaćati  ulaznice po 25 kuna, dok najmlađi imaju besplatan ulaz. Tako ostaje do 18. lipnja. S obzirom na sve epidemiološke nevolje od ožujka na ovamo, s trenutnim brojem posjetitelja i njihovim oduševljenjem svime na Plitvičkim jezerima i mi svakako moramo biti zadovoljni, ponosno ističe Ognjen Borčić.

Nemoguće je odgonetnuti je li noćašnja jaka kiša igra svemoguće prirode ili se nečiji duhovni perimetar proširio i na nebo. Osim ljudi, kišu je rado dočekala i priroda. Koliko su Plitvička jezera doista posebnost u svim vremenskim uvjetima dovoljno govori i podatak da su i jutros pod kišobranima mnogi posjetitelji gledali sraz kiše i jezera, uživali u zvukovima sudaranja dvaju istih elemenata. Znatno je ojačao i vodeni mlaz na Velikom slapu kojemu niti danas nije nedostajalo štovatelja na vidikovcu. Pri tome je povremeno grmilo, na što se nitko nije osvrtao. Valjda po onoj da Bog voli hrabre ljude.

M.S.