Klaster „Lika Destination“ predstavljen slovenskom tržištu

0

U Celju se  od 12. do 17. rujna  održavao 50. Međunarodni obrtnički sajam koji ima posjećenost veću od 120 tisuća ljudi. Posljednja tri dana sajma bila su posvećena turizmu, gdje je Hrvatska bila zemlja partner. U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, HGK i HOK-a predstavile su se brojne turističke zajednice iz Hrvatske, među kojima je predstavljena i turistička destinacija Lika.

LAG Lika je početkom godine osnovao  turistički klaster pod nazivom „Lika Destination“, pri čemu destinacija Lika obuhvaća šire područje Like, Velebita i podvelebitskog primorja. Na ovom dobro posjećenom sajmu brojni posjetitelji obišli su i mjesto prezentacije Klastera Lika Destination i NP Sjeverni Velebit, gdje su mogli degustirati delicije našeg kraja. Štand klastera obišao je i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u pratnji domaćina ove turističke manifestacije, gospođe Olivere Shejbal, pomoćnice ministra turizma. Oboje su bili oduševljeni proizvodima destinacije koji nose oznaku Lika Quality. Štand je bio nezaobilazno mjesto i za našeg popularnog pjevača Miroslava Škoru koji je naglasio svoju veliku ljubav prema Lici i primorju te se fotografirao na štandu.

Tomislav Kovačević iz LAG-a Lika i  Klastera „Lika Destination“ ističe:

-Naša je destinacija vrlo zanimljiva za slovenske turiste obzirom da nudi pregršt prirodnih ljepota, besprijekorno čisto more, brojne mogućnosti za aktivni turizam te vrhunsku hranu. Također, slovenski turisti putuju više puta godišnje i posebno je zanimljiva činjenica da su poznati vikend-turisti u izvansezonskom razdoblju. Lika Destinacija zasigurno može prihvatiti daleko veći broj turista od postojećeg, izuzevši prekomjernu popunjenost NP Plitvička jezera, rekao nam je Tomislav Kovačević.

LAG/L. O.