GOSPIĆ – Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata ličko-senjske županije održao je konferenciju za novinare na kojoj je bilo govora o uhićenju Josipa Klema, predsjednika  Udruge specijalne policije. Predsjednik Stožera  Antonio Šebalj  je u svojem izlaganju  istaknuo kako je ova epizoda samo jedan u nizu pritisaka na hrvatske branitelje i Domovinski rat.

Antonio Šebalj
Antonio Šebalj

-Naročito smo ogorčeni na jedan dio medija u RH  koji su se stavili na raspolaganje  ovoj nenarodnoj vlasti i bez poštivanja bilo kakvih moralnih i profesionalnih normi sustavno nastoje oblatiti braniteljsku populaciju. Tako smo i ovih dana čitali bombastične naslove pomoću kojih je g. Klem već osuđen bez suda i porote. Na takav se način sugeriralo građanima da su svi hrvatski branitelji  zapravo kriminalci Očito da ovoj vlasti gori pod petama pa  koriste sva sredstva represije  prema onima koji su im omogućili da danas lagodno žive, rekao je predsjednik Šebalj. Priopćenje za javnost je u ime Stžera pročitao predsjednik Kluba pripadnika 9. gardijske brigade „Vukovi“ Milan Franić. U priopćenju se između ostaloga navodi  kako Stožer daje punu potporu ratnom junaku, ratnom invalidu i hrabrom branitelju Josipu Klemu.

-Vjerujemo u njegovu nevinosti i u snagu prava i pravde u Hrvatskoj koja će to i potvrditi. Njegovo uhićenje uoči  obilježavanja važnih obljetnica, poput pogibije redarstvenika u Borovu selu i operacije „Bljesak“, te Uskrsa kao najvećeg kršćanskog blagdana, kao i iznesene optužbe, smatramo  isključivo politički motiviranim zastrašivanjem koje bi trebale biti poruka braniteljskim udrugama da njihovo ujedinjenje i artikuliranje političkih stavova neće proći bez odgovora od strane  aktualne vlasti, stoji između ostaloga u priopćenju za javnost. Na novinarsko pitanje kakav će stav zauzeti braniteljske udruge u slučaju da se Josipu Klemu dokaže krivnja M. Franić je rekao da se branitelji niti do sada nisu miješali u sudske odluke, ali da je u ovoj situaciji važno istaknuti medijsko-političku hajku na hrvatskog branitelja koji je tek osumnjičen za neke navodne protuzakonite radnje. Kako je dodao, fascinantna je ova, kao i sve prijašnje hajke, kada su u pitanju branitelji, što je posebno  ilustrativno zadnjih godina, u vrijeme  ove aktualne Vlade RH.

M. S.