Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 39-godišnjaka iz Novalje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.  Nasilnike se sumnjiči  da su jučer oko 1.30 sati u Novalji, tijekom postupanja fizički napali policijske službenike, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 7 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Novalji, kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.03 g/kg).  

Osim u Novalji, vrijeđanje policajaca  zabilježeno je i u Gospiću

Potpuno je rasvijetljen vandalizam rušenja lampiona upaljenih za žrtve Vukovara i Škabrnje. Policajci u   petak oko 23.30 sati  u Otočcu zatekli  dijete (2001.) s područja Rapainog Klanca, Općina Brinje, koji je bio bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja. Također je utvrđeno da je on istoga dana oko 23.05 sati ispred osnovne škole u Otočcu porušio lampione, te na taj način počinio prekršaj iz članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega će protiv istog biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Uz lošu vijest iz Otočca ide i jedna bolja. U petak je građanin s područja Otočca dragovoljno predao 385 komada raznog streljiva i ručnu bombu. Građanin s područja Karlobaga 97 komada raznog streljiva.

P.U./L. O.