Klinac umalo poginuo na mopedu, na A-1 „pao“ još jedan rekorder

Ilustracija

Pojačani intenzitet prometa na ličkim cestama odnio je za nešto više od 24 sata dva ljudska života. Zbog kršenja niza prometnih propisa  jučer smo zamalo svjedočili i trećoj pogibelji.

Nedaleko od središta Brinja dogodila se jučer u 12 sati teška prometna nesreća kada je maloljetnik (15) iz Brinja upravljao mopedom bez registracijske oznake. Tinejdžer, naravno, nije imao položen vozački ispit za upravljanje i bio je bez zaštitne kacige. Dolaskom do oštrog lijevog zavoja nije se držao krajnjeg desnog ruba kolnika pa je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja iz Brinja. Pri tome je vozač mopeda  vrlo teško ozlijeđen, odvezen je u Opću bolnicu Gospić i  protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog. 

Nastavak ispod oglasa

Na ličkoj dionici auto-ceste A-1 jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u smjeru Zagreb, između Zira i Jadove, zaustavili 53-godišnjeg njemačkog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Traffivision“ utvrđena brzina od 253 km/h. Na ovaj je način vjerojatno „pao“ još jedan rekorder na ovoj dionici.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od  mjesec dana.

PULS/L. O.