Klinička slika pacijenta iz Udbine je srednje teška, čekaju se rezultati 19 uzetih uzorka

0

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije izvjestio je o trenutnoj situaciji s koronavirusom na području ove županije. Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 626 osobe, pod aktivnim nadzorom je 130 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 63 osoba od kojih je 40 negativno, 4 pozitivna te se čekaju rezultati za 19 uzetih uzorka. Klinička slika zaražene osobe s područja općine Udbina nije promjenjena, odnosno klinička slika je srednje teška te se pacijent nalazi u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić. Ostale zaražene osobe su dobrog općeg stanja.

U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 93 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom su utvrđena tri kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljeno je sedam dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da nije dolazilo do kršenja mjera.

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice), priopćeno je iz Stožera.

L.O.