Naslovnica Gradovi Ključevi grada Senja predani u ruke maškara – počeo 361. Senjski mesopust

Ključevi grada Senja predani u ruke maškara – počeo 361. Senjski mesopust

0

U organizaciji Turističke zajednice grada Senja, Pučkoga otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva i Karnevalskoga odbora grada Senja, a pod pokroviteljstvom Grada Senja u subotuje otvoren 361. Senjski mesopust.

Gradonačelnik Rukavina predao je ključeve grada meštru Karnevala – Feraliću i kazao kako su bali senjska tradicija i kako se Senjani ne mogu umoriti od karnevala, a meštru je naglasio kako očekuje da će mu gradsku kasu, koju mu nakratko daje u ruke, vratiti u – eurima.

Iskusni meštar Danijel Tomljanović – Feralić napravio je svojevrsnu šaljivu kroniku senjskih događaja, s posebnim osvrtom na aktualnu problematiku. U svojem već poznatom humorističnom nastupu Senjanima je poručio kako je vrijeme mesopusta vrijeme u kojem trebamo zaboraviti na brige i probleme te je naglasio kako im je nova senjska gradska vlast – ona maškarana – na raspolaganju i usluzi 24 sata dnevno. U programu otvaranja nastupili su VIS Bonaca, plesna skupina Rožice te već tradicionalno senjska gradska glazba, dok su Senjane i njihove goste cijelu noć zabavljale grupe Trio Marinero i TS Arija.

Tim je činom otvoren 361. Senjski mesopust, službeno najstarije zapisane zimske maškare na ovim prostorima, koje će potrajati do mesopusnog utorka 5. ožujka.

Grad Senj

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here