Klub „Bura“ spreman za nove akcije

Čini se da bi ova sportska sezona mogla biti plodna za Sportski klub za ribolov na moru „Bura“ iz Karlobaga. Nakon krajnjeg roka za uplatu godišnjih dozvola za 2018. godinu klub sada broji gotovo 130 članova. Predsjednik Bure Željko Stilinović posebno je zadovoljan nekim detaljima rada ove udruge.

-Svake godine pridruži nam se određeni broj mladih članova iz kategorije pioniri. Na ovaj je način naš klub uvijek rasadnik budućih sportskih ribolovaca na moru. Uskoro će se održati naša godišnja Skupština na kojoj ćemo definirati neke aktivnosti za tekuću godinu. Već sada se može najaviti prvo ovogodišnje natjecanje u ribolovu koje će se održati početkom svibnja. Slijedi još jedna  akcija čišćenja akvatorija u Karlobagu, pa onda županijsko i državno natjecanje, ističe predsjednik kluba Željko Stilinović. Članovi kluba lani su na državnom natjecanju u Zadru osvojili u udičarenju prvo mjesto!

Nastavak ispod oglasa

Tijekom zadnje akcije čišćenja podmorja naša ekipa svjedočila je da su članovi kluba uz pomoć domaćih i zagrebačkih ronioca sa dna akvatorija u neposrednoj blizini Karlobaga izvukli tone smeća. Dominirale su automobilske gume, dijelovi riblovnih alata (mreže, vrše, povrazi…), kao i mnoga oprema kupača koju je vjetar odnio u more.

M.S.