GOSPIĆ- Zadnje natjecanje u relativno novoj powerlifting disciplini u dizanju utega RAW BENCH PRESSU, potisak sa klupe, iznjedrilo je nove hrvatske šampione. Iako postoje svega tri mjeseca dečki iz Powerlifting kluab „Rux“ iz Gospića vratili su se ovoga vikenda iz Đurđevca gdje je održano međunarodno prvenstvo. U iznimno jakoj konkurenciji Gospićani su nastupili sa šestoricom natjecatelja. Alen Marincel je s nepunih 18 godina u kategoriji do 83 kg podigao utege od 135 kg, osvojio je prvo mjesto i srušio državni rekord za čak 20 kg! Hrvoje Rogić (21) također je nastupio u kategoriji do 83 kg, podigao je 135 kg i osvojio prvo mjesto. U kategoriji do 105 kg Ivan Alar (35) podigao je 170 kg i osvojio broncu. Nikica Vujanić (47) okušao se u kategoriji master 1 do 105 kg podigao je 150 kg i osvojio je prvo mjesto. Predsjednik kluba Mario Rukavina-Rux (31) je u kategoriji do 105 kg podigao čak 190 kg i postavio novi hrvatski rekord „pojačan“ za punih 10 kg!!! Powerlifting klub „Rux“ ujedno je ekipno najjači klub ovog međunarodnog natjecanja.
Bilo je ovo prvo javno pojavljivanje dečki iz „Ruxa“ na nekom natjecanju. Ovaj mladi klub broji 8 članova, ali upita za pristup novih snaga im ne nedostaje. Na pitanje kako su uspjeli u ovako kratkom vremenu rušiti državne rekorde i doma se vraćati urešeni kolajnama, skromni lički snagatori odgovaraju:
-Ništa ne dolazi preko noći. Svi mi već dugo vježbamo. Rezultati su već na prvom natjecanju su pokazali da to dobro radimo. Za nas će se svakako još čuti-kažu momci iz Ruxa.

lo