Knjige i slikovnice za Kutić dječjeg čitanja

-
-

    GOSPIĆ – Povodom Međunarodnog Dječjeg tjedna danas su  Dječji odjel Opće bolnice Gospić posjetili zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i njezini suradnici, zatim ravnatelj Samostalne narodne knjižnice Gospić Milan Šarić, kao i predsjednica Društva „Naša djeca“  Gospić Sanja Puškarić. Tom je prilikom ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić u ime dječjeg odjela primila veću količinu slikovnica i dječjih knjiga koje će mali pacijenti moći čitati u „kuiću dječjeg čitanja“ za vrijeme boravka u bolnici. Ovu je kolekciju dječje literature donirala Samostalna narodna knjižnica Gospić, a opremanje dječje igraonice i kutića čitanja pomogao je Grad Gospić. Govoreći o Dječjem tjednu zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić istaknula je kako Grad Gospić i  mnoge ustanove nastoje redovno obilaziti Opću bolnicu Gospić, posebice Dječji odjel.

-Grad Gospić  već četiri godine ima status Grada prijatelja djece. Već smo organizirali mnoge manifestacije i aktivnosti da bismo opravdali taj status. Jedna od tih aktivnosti je i opremanje Dječjeg odjela u bolnici, a ovaj kutić dječjeg čitanja svakako će doprinijeti da djeca kroz čitanje lakše i ljepše provedu vrijeme dok su na liječenju. Ovaj Dječji odjel još od 2005. godine ima status odjela-prijatelja djece. Na neki način smo se ugledali na vas i nastojimo  svojim donacijama djeci  uljepšali boravak u bolnici, rekla je Marta Grgurić.

Nastavak ispod oglasa

      Ravnatelj knjižnice Milan Šarić kazao je kako će se fond ovog dječjeg kutića u bolnici povećavati jer će knjižnica nastaviti izdvajati i donirati naslove  primjerene najmlađoj čitateljskoj publici. U kutiću dječjeg čitanja jedna je učenica OŠ „dr. Jure Turić“ malim pacijentima čitala pripovijetke.

M. S.