Književnik i publicist Danko Ivšinović u zborniku humora i satire “Smijehom protiv korone”

U izdanju beogradske izdavačke kuće “Prosvjeta” objavljen je zbornik humora i satire “Smijehom protiv korone” u kojoj je u društvu najistaknutijih regionalnih satiričara i humorista svojim autorskim uratkom zastupljen gospićki književnik Danko Ivšinović. Zbornik je uredila beogradska književnica Senka Pavlović, a Aleksandar Čotrić je  svojim odabirom posložio ovaj nesvakidašnji zbornik. Knjiga je podijeljena u tri cjeline, koje se međusobno prožimaju.

U prvom poglavlju su misli malog čovjeka o koroni koje su se proširile po društvenim mrežama i zaživjele u narodu. U drugom poglavlju su književni uratci regionalnih autora koji su prošli konkurs, čitaj natječaj, na temu “Koronavirus”, među kojima je i šest hrvatskih književnika: 

Nastavak ispod oglasa

*Ivo Mijo Andrić, (Zagreb):  Nije me strah virusa korone, već onih koji ga šire.

*Josip Balaško, (Zagreb): Poštujmo žrtve virusa korona. Dobit će ponovo pravo glasa na sljedećim izborima. 

Mladen Vuković, (Split): Novinarska patka je da koronu prenose kokoši.

*Tomislav Supek, (Zagreb): Korona je kao naša država. Ne zna se gdje joj je glava, a gdje rep. Abdurahman Halilović, (Rijeka): Koronavirus sve nas je natjerao u minus. 

*Danko Ivšinović, (Gospić): Glavu gore! Sve je u rukama Onog gore!  Umro je od COVIDA, a nije mi vratio dug, za mene je mrtav. Pobjegao bih na pusti otok, ali se bojim da tamo nema signala. Živio je u divljem braku godinama, sve dok u izolaciji nije podivljao. Što će biti kad ova pandemija jednom prođe? – Ništa. Bacit ćemo toplomjere, a uzeti tlakomjere. I nakon pandemije o nama će se pobrinuti zbrinuti.